1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 30 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива. Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

Зазначимо, що відповідно до розпорядження Одеської обласної військової адміністрації від 13 квітня 2022 року №187/А-2022 «Про завершення 2021/2022 навчального року в закладах загальної середньої освіти Одеської області» цього року освітній процес закінчіться наприкінці травня. В Болградському районі більшість навчальних закладів закінчують навчальний рік 31 травня. Три громади: Кубейська, Василівська, Болградська завершили навчальній рік 27 травня. Урочистостей з видачі документів про освіту не буде. Усі заходи плануються в онлайн-режимі.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній ОТГ Болградського району створені логістичні центри.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань.  До Болградського району продовжує надходити гуманітарна допомога з різних куточків України та від міжнародних донорів. У штабі працюють два пункти видачі. Кожен день внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам видається одяг, продовольчі пакети, засоби особистої гігієни, дитяче харчування та підгузки.

В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8491 внутрішньо-переміщена особа, в тому числі діти – 4499, особи з інвалідністю – 144. Довідки отримали 8116 ВПО.

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА