1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 31 ТРАВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива. Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

У червні працюючі пенсіонери одержать підвищені, починаючи з квітня, розміри пенсії після перерахунку відповідно до статті 42 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. На рахунки працюючих пенсіонерів в уповноважених банках та у виплатних відомостях Укрпошти разом з підвищеною пенсією за червень включається доплата до раніше виплачених пенсій за квітень і травень.

Перерахунок Пенсійний фонд України здійснив автоматично на підставі звітності роботодавців про страхових стаж та заробітну плату, набуті після 1 березня 2020 року.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожної ОТГ Болградського району створені логістичні центри. Завдяки спільно проведеної роботи Болградської РВА та громадами району   з наповнення логістичних центрів на сьогоднішній день відсоток наповнення  центрів по Болградському району становить 30,84%. Найбільшій відсоток наповнення в Арцизькій, Криничненській та Павлівській  громадах. Найменшій у Василівській та Городненській громадах.

30 травня 2022 року Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань при Болградській районній військовій адміністрації передав мешканцям Миколаївської області гуманітарну допомогу. До м. Миколаїв прибуло 20 000 шт. консервів, 1000 кг макаронних виробів, 500 кг крупи, 1700 кг кондитерських виробів, 3000 л мінеральної питної води та 3 палета медичних засобів.

В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8519 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4507, особи з інвалідністю – 144. Довідки отримали 8135 ВПО.

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) здійснюватимуть виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА