1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОТРИМАТИ ВИТЯГ ПРО ВІДСУТНІСТЬ...

ОТРИМАТИ ВИТЯГ ПРО ВІДСУТНІСТЬ СУДИМОСТІ МОЖНА ЗА ЛІЧЕНІ ХВИЛИНИ У РЕЖИМІ ОНЛАЙН

Отримати витяг про відсутність судимості можна за лічені хвилини у режимі онлайн. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко під час брифінгу «Цифрові сервіси та проекти МВС в умовах війни».

Заступник очільника МВС поінформував про нові цифрові інструменти, які впроваджує Міністерство для зручності громадян.

Ігор Бондаренко розповів про зміни в сервісі отримання витягу про несудимість. До війни громадяни мали змогу замовити довідку про несудимість онлайн, зокрема відповідна послуга була в застосунку Дія. Однак з початком російського вторгнення державі задля захисту своїх електронних ресурсів довелося обмежити їхню роботу.

«Розробили сервіс vytiah.mvs.gov.ua, за допомогою якого громадяни України можуть у безпечний спосіб, швидко та ефективно замовити витяг про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України», – сказав він.

Отримати послугу можна за швидко, достатньо увійти до «Особистого кабінету» за допомогою кваліфікованого електронного підпису та подати запит.

«Автоматична обробка запиту відбувається досить швидко, вже за лічені хвилини в «Особистому кабінеті» з’являється витяг в електронному вигляді з QR-кодом, що дає змогу перевірити чинність даного документу», – сказав Ігор Бондаренко.

Витяг про відсутність судимості може знадобитися для:

  • здійснення всиновлення;
  • оформлення документів в органах соціального забезпечення;
  • оформлення віз для виїзду за кордон та надання до установ іноземних держав;
  • оформлення на роботу;
  • для участі в процедурі закупівель тощо.