1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПОТОЧНА ОПЕРАТИВНА ОБСТАНОВКА НА...

ПОТОЧНА ОПЕРАТИВНА ОБСТАНОВКА НА ПІВДНІ УКРАЇНИ: НА РАНОК 05.05.2022

Шановні мешканці та захисники півдня України!

⚔️ На Миколаївському та Херсонському напрямку противник продовжує ведення бойових дій та інженерне облаштування зайнятих позицій.

🧨Активних наступальних дій з метою просування ворога на захід не було, але протягом ночі нанесено ракетний удар по Кропивницькому, а Миколаїв вчергове вкрило «Смерчем» опівночі. Рашисти продовжують руйнування інфраструктури і психологічний тиск на населення всіх регіонів України. На щастя постраждалих після ракетних ударів нема.

💣 Натомість, після результативної роботи наших ракетно-артилерійських підрозділів по ворожих позиціях, попередньо втрати противника складають 1️⃣4️⃣ рашистів. Також знищено 2️⃣ системи залпового вогню «Град», самохідну гаубицю «Мста-С» та іншу автомобільну техніку вражин.

⚓️ Склад корабельного угруповання рашистів у Чорному морі суттєво не змінюється. Три ракетні кораблі та один підводний човен знаходяться в готовності до нанесення ракетного удару, але наші сили оборони та засоби ППО цілодобово відслідковують обстановку і в акваторії Чорного моря, і в повітрі, і на всіх стратегічних напрямках.

🥷 У прикордонні з Придністров’ям ситуація стабільна і контрольована.

Тривають контрдиверсійні заходи, забезпечено надійну охорону державного кордону, ситуація в невизнаній республіці постійно моніториться, сили оборони півдня України готові до виконання завдань за призначенням.

Тримаймо стрій! Разом переможемо!Все буде Україна!🇺🇦