1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ ОДЕСЬКОГО ОБЛАСНОГО КООРДИНАЦІЙНОГО...

ПРЕДСТАВНИКИ ОДЕСЬКОГО ОБЛАСНОГО КООРДИНАЦІЙНОГО ГУМАНІТАРНОГО ШТАБУ ВІДВІДАЛИ БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН

Сьогодні, Болградській район з робочим візитом відвідали представники Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу, відповідальні за взаємодію з громадами району та районними координаційними гуманітарними штабами Олена Іванова та Наталя Хітроу. Крім того Олена Іванова є куратором по взаємодії та комунікації по роботі гуманітарних штабів Болградського району.

На початку візиту представники Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу провели  робочу зустріч з  начальником Болградської РВА Геннадієм Бамбурою, заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлуком,  головою Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА Артемом Булгару та  головами Болградської, Кубейської, Городненської, Василівської та Криничненської громад. Основною метою зустрічі стало налагодження взаємодії між Одеським обласним координаційним гуманітарним штабом, Координаційним штабом з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА та громадами Болградського району.

Зазначимо, що 16 березня, розпорядженням начальника районної військової адміністрації при Болградській РВА створено Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань.

Основна задача Координаційного штабу – створення продовольчого резерву району  та резерву медикаментів. Також Координаційний штаб координує роботу волонтерських рухів  та взаємодію районної військової адміністрації з відповідальними представниками  територіальних громад району та Координаційним гуманітарним штабом при Одеській обласній військовій адміністрації. Гуманітарна допомога до штабу надходить, як від міжнародних, так і українських  гуманітарних  фондів, волонтерських організацій, представників бізнесу та небайдужих громадян та розподіляється між громадами району для наповнення логістичних центрів так і для видачі нужденним.

Крім того в кожній ОТГ Болградського району працюють логістичні центри з метою створення матеріальних резервів громад. В громадах району постійно проводиться  робота щодо їх наповнення.

Під час наради були обговорені питання проведення  обліку  в Координаційному штабі та   кожній громаді району щодо  отриманої та виданої гуманітарної допомоги та  алгоритми її розподілу  між громадами. 

Представник Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу Олена Іванова зазначила, що найближчим часом буде створена єдина програма обліку отриманої та виданої  гуманітарної допомоги, до якої будуть підключені усі райони Одеської області. На даний час зазначена програма розробляється з урахуванням вимог районних координаційних штабів та громад.

Кожен керівник громади відзвітував перед присутніми  про проведення обліку у своїх громадах з отримання гуманітарної допомоги та про  порядок її надання внутрішньо переміщеним особам та іншим незахищеним категоріям населення, які потребують допомоги. 

Крім того голови громад розповили про стан наповнення логістичних центрів на сьогоднішній день та про перспективи їх наповнення.

Також були обговорені питання надання допомоги ВПО,  їх працевлаштування та забезпечення житлом.

 У завершені наради начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура  зазначив, що в Координаційному штабі з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА постійно працюють близько 30-40 волонтерів на громадських засадах, які сортирують  гуманітарну допомогу та формують її по громадам. Він подякував їм за щоденну безоплатну працю та зазначив, що на сьогоднішній день штаб функціонує завдяки їх діяльності. Також Геннадій Васильович звернувся до голів ОТГ з проханням допомогти  роботі Координаційного штабу, забезпечив їх пальним  та пакувальним  матеріалом.

Після робочої зустрічі представники Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу Наталя Хітрук та Олена Іванова зустрілись з координатором благодійної організації IBС – Буджак Агасі Мамадлі (Туречина), з яким Координаційний  штаб при Болградській РВА давно співпрацює.

Координатор організації IBС Агасі Мамадлі розповів про співпрацю між організацією та районним координаційним штабом  та про перспективи їх подальшої співпраці. Представники Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу подякували представникам організації IBС за надання гуманітарної допомоги  Одеському регіону –  це є свого роду  вкладом в перемогу України у війні з рф.

Після цього   представники Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу спільно з начальником Болградської РВА та  головою Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській РВА ознайомились з діяльністю пункту прийому  та видачі гуманітарної допомоги Болградської міської ради  та роботою складів та пунктів видачі Координаційного гуманітарного штабу при Болградській РВА.

У завершені робочого візиту представники Одеського обласного координаційного гуманітарного штабу надали свої пропозиції та зауваження щодо роботи Координаційного гуманітарного штабу та гуманітарних штабів громад району.