1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У М. БОЛГРАД  ВШАНУВАЛИ...

У М. БОЛГРАД  ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

8 та 9 травня на честь вшанування пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні відзначать День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Нажаль, ці свята сьогодні проходять в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України, що супроводжується численними воєнними злочинами з боку російської армії.

На честь свят, 8 травня на центральній площі м. Болград відбулося покладання квітів до Меморіалу Слави. У заході взяли участь керівництво Болградської районної військової адміністрації, районної та міської ради та  громадськість. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, чиє життя було покалічено і зруйновано у Другій світової війни та поклали квіти до монумента.

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців упродовж 1939–1945 років. Нажаль,  цей смерч, який  забрав понад 10 мільйонів людей не навчив керівництво російської федерації цінувати  людське життя та суверенітет других держав.

Не забуваємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. І ця пам’ять робить нас сильнішими.

Слава Україні! Героям Слава!

Разом до ПЕРЕМОГИ!

Україна обов’язково переможе!