1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ...

В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ОРГАНИ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ПРОДОВЖУЮТЬ АКТИВНО НАДАВАТИ ПОСЛУГИ ГРОМАДЯНАМ

Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус провів брифінг в Медіацентрі Україна.

“В умовах воєнного стану органи Фонду продовжують активно надавати послуги громадянам. Ми забезпечуємо виплату пенсій в тих обсягах, які передбачені законодавством” – повідомив Голова правління.

Відповідаючи на запитання про стан наповнення бюджету Фонду, зазначив: “Велика вдячність бізнесу, який продовжує сплачувати внески, виконує свої зобов’язання. Це дає можливість вчасно фінансувати пенсійні виплати”.

Щодо виплати пенсій на окупованих територіях i виплат переселенцям Голова правління поінформував, що для одержувачів пенсій через банки все залишилось без змін – банки зарахували 100% профінансованих пенсій на рахунки пенсіонерів. Укрпошта забезпечує доставку коштів за місцем проживання пенсіонерів з урахуванням наявних можливостей з точки зору безпеки. Для тих, хто отримував виплати через пошту та тимчасово перемістився в безпечні місця, є можливість отримати виплати в Ощадбанку через “Швидку копійку” або через внутрішній переказ пошти. Якщо ж пенсія не буде отримана, Укрпошта повідомить про це та кошти будуть виплачені в наступних місяцях.

Про роботу на деокупованих територіях Євгеній Капінус сказав: “Ми намагаємось робити все можливе, щоб люди змогли отримати весь спектр послуг Фонду. Для цього максимально швидко відновлюємо роботу сервісних центрів”.

Крім того, Голова правління повідомив, що після звільнення окупованих територій від загарбників Укрпошта докладає максимум зусиль, щоб невідкладно доставляти пенсії жителям.

ДовідковоЗагальна сума доходів бюджету Фонду за січень – квітень 2022 року склала 171,9 млрд грн (на 12,3 млрд грн більше ніж за відповідний період минулого року).На пенсійні виплати за травень спрямовано 48,7 млрд грн, в т. ч. 10,6 млрд грн – на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, 38,1 млрд грн – через уповноважені банки.У травні органами Фонду надано 597,2 тис. послуг. Щоденно надається близько 30 тис. послуг.