1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДБУЛАСЬ ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА...

ВІДБУЛАСЬ ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

31 травня 2022 року відбулась щотижнева апаратна нарада начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури з керівниками структурних підрозділів РВА.

Про місячний запас продуктів харчування на гуманітарних складах (у розрізі громад та продуктів харчування) доповіла начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної військової адміністрації Світлана Вербанова. Вона зазначила, що з метою недопущення продовольчої кризи  в Болградському районі створені один районний та 10 логістичних центрів, які розміщені в кожній ОТГ району. З метою організації роботи логістичних центрів, спеціалістами відділу економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації проведена робота з визначення обсягів місячного нормованого забезпечення по кожній ОТГ окремо, виходячи з чисельності населення. Перелік продуктів та норми  щодо обсягів створення запасів доведені до кожної громади району. До Переліку продовольчих товарів з яких формуються продовольчі запаси в логістичних центрах входять наступні продукти харчування: борошно пшеничне, олія соняшникова, цукор, мед, крупи різні, макарони, картопля, овочі, м’ясо, консерви.

Наповнення логістичних центрів здійснюється за рахунок власних бюджетних коштів громад та інших джерел не заборонених Законодавством України.

Завдяки проведеній роботі з наповнення логістичних центрів станом на 30 травня 2022 року відсоток наповнення логістичних центрів по Болградському району становить 30,84%, За 7 позиціями продуктів харчування більше 50% наповнення по району  становлять – борошно пшеничне, макарони та крупи різні. Від 15% до 20% олія соняшникова, цукор, мед, м’ясо, консерви. Найменший показник 1,39 % картопля, овочі.

Серед ОТГ району перші три позиції по наповненню логістичних центрів займають:

            – Арцизька міська рада – 50,27%

            – Криничненська сільська рада – 36,93%

            – Павлівська сільська рада – 32,57%. 

Останні 2 позиції наступні ОТГ:

            – Василівська сільська рада – 17,61%

            – Городненська сільська рада – 12,17%.

Кубейська, Теплицька сільськи ради та Бородінська й Тарутинська селищні ради мають приблизно 20%. Болградська міська рада 23%.

Крім того, за актами приймання – передачі з 25 сільгоспвиробниками району створений матеріальний резерв пшеничного борошна у кількості – 36 тон. Даний резерв включений до загального відсотка по Болградському району. 

Начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної військової адміністрації Сергій Забуга доповів про проведення перевірки готовності бомбосховищ та їх обладнання. Він зазначив, що захисні споруди цивільного захисту це інженерні споруди, призначені для захисту населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів.

У Болградському районі жодна захисна споруда ЦЗ не підпадає під категорію сховище (бомбосховище).

На обліку в Болградській районній військовій адміністрації перебуває 27 ПРУ та, згідно інформації поданої головами міських, селищних та сільських рад, для колективного укриття населення передбачається використання 61-ї найпростішої споруди для колективного укриття населення (підвальні приміщення) та найпростіші споруди для індивідуального укриття членів сім’ї чи групи людей (приватні погреби, підвали, тощо).

Укриття населення на території територіальних громад району організовано наступним чином:

Болградською міської радою в: 10 – ПРУ та найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Арцизькою міською радою в: 10 – ПРУ, 32 найпростіших спорудах для колективного укриття населення та найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Тарутинською селищною радою в: 1 – ПРУ, 4-х найпростіших спорудах для колективного укриття населення та в найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Бородінською селищною радою в: 1-й найпростішій споруді для колективного укриття населення та найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Василівською сільською радою в: 9-ти найпростіших спорудах для колективного укриття населення та найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Городненськоюї сільською радою в: 1 – ПРУ, 3-х найпростіших спорудах для колективного укриття населення та найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Кубейською сільською радою в: 1 – ПРУ,  3-х найпростіших спорудах для колективного укриття населення та найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Криничненською сільською радою в: 1 – ПРУ,  та 4-х найпростіших спорудах для колективного укриття населення та найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Теплицькою сільською радою в: найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах;

Павлівською сільською радою в: 1-й найпростішій споруді для колективного укриття населення та найпростіших (приватних, індивідуальних) спорудах.

З початком агресії російської федерації проти України були проведені робочі наради з головами міських, селищний та сільських рад – балансоутримувачами ЗСЦЗ, щодо забезпечення належного функціонування захисних споруд цивільного захисту, їх доукомплектування необхідним інвентарем та майном відповідно до норм, визначених Вимогами щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту.

На виконання вимог чинного законодавства України, враховуючи фінансові можливості балансоутримувачів ЗСЦЗ, розуміння необхідності та важливості питання щодо забезпечення укриття населення в захисних спорудах, особливо сьогодні в період введеного в державі воєнного стану, виконання заходів щодо утримання та забезпечення готовності ЗСЦЗ до використання за призначенням залишається актуальним та надважливим.

Начальник Болградської районної військової адміністрації рекомендував з цього питання  головам міських, селищних та сільських рад, керівникам підприємств, установ, організацій Болградського району незалежно від форм власності і господарювання, на балансі яких знаходяться захисні споруди, забезпечити їх належний технічний стан і готовність до укриття населення.

По завершенню апаратної наради начальником Болградської РВА Геннадієм Бамбурою було надано ряд доручень окремим  керівникам структурних підрозділів та установ району.