1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ КОМІСІЇ З...

ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ДОТРИМАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ

Сьогодні під керуванням заступника начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитра Дімитрова відбулося засідання комісії з питань дотримання законодавства про працю, в якій взяли участь заступник голови Болградської районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів виконавчої влади району та керівники сільгосппідприємств Болградської ОТГ.

Основним питанням засідання стало організація трудових відносин в умовах воєнного стану  на підприємствах, які займаються вирощуванням винограду на території Болградської ОТГ.

Під час  засідання представники підприємств: ТОВ «БТК АГРО», ТОВ «Агро-Нива», ТОВ «Виногорія», ФГ «Терра», ТОВ «Елітвинпром», ПП «Герюш», ТОВ «Агротранс», ДГ ім. Суворова  відзвітували перед членами комісії про наявність заборгованості  з заробітної плати та податкам, перспективи щодо її погашення,  а також про працевлаштуванню своїх працівників, які були переведені до Болградської  філії  центру зайнятості.

Основна  проблема несплати податків, заборгованості з заробітної плати  та працевлаштування своїх працівників, як зазначили представники підприємств, –  це відсутність фінансів. Переробні підприємства не укладають з ними договори на закупівлю винограду у зв’язку з введенням тимчасової  заборони на продаж алкогольних виробів під час дії воєнного стану. У підприємств, які займаються вирощуванням винограду, відсутні ринки збуту у 2022 році.

У  зв’язку з цім, вищезазначені підприємства не планують проводити повний комплекс агротехнічних робіт по догляду за виноградними насадженнями у цьому році. Хоча обрізку виноградників більшість підприємств провело за рахунок залучення найманих працівників, уклав з відповідними підприємствами договори на надання послуг, тим самим не залучаючи своїх працівників.

З метою  підвищення рівня зайнятості населення у воєнний час, забезпечення мобільності робочої сили та недопущення порушення законодавства про працю в умовах воєнного стану, у завершенні наради було прийнято рішення провести виїзні засідання робочої групи з питань дотримання законодавства про працю на зазначених підприємствах з метою проведення легалізації та виявлення не оформлених працівників.