1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАД ВІДВІДАЛА КЕРІВНИЦЯ САБ-ОФІСУ...

БОЛГРАД ВІДВІДАЛА КЕРІВНИЦЯ САБ-ОФІСУ УВКБ ООН У ВІННИЦІ ФРАНС ЛАУ

31 травня, Болград відвідали керівниця Саб-офісу УВКБ ООН у Вінниці Франс Лау та представник Одеської громадської організації «Десяте квітня» Ельвіра Зейтулаєва. Вони провели зустріч з Болградським міським головою Сергієм Димитрієвим та його заступниками Ганною Мунтяновою та Андрієм Гарваловим. Вони розповіли про головні цілі їх діяльності. Було зазначено, що УВКБ ООН надає підтримку біженцям, шукачам притулку, особам без громадянства, внутрішньо переміщеним особам та особам, які потерпіли від конфлікту. Так, одна з програм ООН включає надання допомоги у сфері захисту (юридична та психосоціальна підтримка), ремонту житла, непродовольчих товарів (НПТ) та грошову допомогу.

Як розповіла Франс Лау, агенція посилює свою діяльність в Одеському регіоні. Візит представників ООН у міста півдня нашої області пов’язаний із ознайомленням із ситуацією та виявленням потреб переселенців, які перебувають на Одещині зараз.Після зустрічі з представниками міської влади гості вирушили до Центру надання соціальної допомоги Болградської міської ради. Там вони змогли поспілкуватися з директором Центру Світланою Жечевою та безпосередньо з людьми, які тимчасово проживають у Болградській територіальній громаді. Переважно це були жінки з дітьми.

Усі присутні відзначили, що у Болграді їх зустріли дуже добре, не лише надавши необхідні для життя умови, а й моральну підтримку. Франс Лау цікавили питання, звідки приїхали до Болграда люди, і які потреби є на даний момент. Усі, хто мав питання, заповнили заяви з проханням надати допомогу в тому чи іншому питанні. Наприклад, деякі потребують придбання холодильника, або пральної машини та іншого побутового приладдя.

Директор ЦНВП зазначила, що на даний момент до Центру за допомогою звернулося понад 390 сімей, які прибули до нашої територіальної громади. Це понад 820 осіб, серед яких є багатодітні сім’ї, люди з обмеженими можливостями, близько 300 дітей. Також було зазначено, що це далеко не всі переселенці, які мешкають у Болградській територіальній громаді. Багато хто просто не звертається за допомогою, хоча всі поінформовані про таку можливість.

Слід зазначити, що багато мам дуже добре відгукувалися про роботу реабілітаційного центру та інклюзивного центру, які працюють у Болграді з особливими дітками. Були прохання про надання можливості урізноманітнити дозвілля дітей.Кожен, хто був присутній на зустрічі, зміг розповісти про свої потреби. Представники УВКБ ООН обіцяли в міру можливості допомогти.