1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКА РВА ПРОДОВЖУЄ ТРИМАТИ...

БОЛГРАДСЬКА РВА ПРОДОВЖУЄ ТРИМАТИ НА КОНТРОЛІ ПИТАННЯ  ВИКОНАННЯ  МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ГРОМАД  

Сьогодні під головуванням заступника начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитра Дімитрова та за участю керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, фахівців головного управління ДПС в Одеській області відбулась селекторна нарада з  головами ОТГ Болградського району.

З метою стабільного виконання бюджетів усіх рівнів, мобілізації надходжень власних доходів місцевих бюджетів, недопущення заборгованості із заробітної плати, зі сплати енергоносії по бюджетних закладах Болградського району під час наради розглядалися питання стосовно виконання доходної частини бюджету громад за травень 2022 року та внесення змін до доходної частини місцевих бюджетів у травні цього року.

Зазначимо, що у травні 2022 року доходна частина Болградського району виконана на 122,3%, завдяки роботі, яка проведена Болградською районною військовою адміністрацією та громадами району, щодо наповнення місцевих бюджетів. За результатами проведеної роботи доходну частину своїх бюджетів виконали 8 громад: Болградська – 162,6 %, Кубейська – 133,1 %, Василівська – 128,7 %, Теплицька – 127,2 %, Арцизька – 114%, Городненська – 110,2%, Криничненська – 109,8 %, Тарутинська – 105,1%. Не виконали:  Павлівська – 94,9% та Бородінська – 84,9%.

Заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитро Дімитров подякував усім головам ОТГ, які виконали бюджет у травні 2022 року.

Також під час наради Дмитро Дімитров обговорив з головами ОТГ, які мають заборгованість, шляхи її погашення.

Головам ОТГ, які не виконали бюджет, рекомендовано провести роботу з платниками податків, а саме приділити особливу увагу на надходженням податку на доходи з фізичних осіб, земельного та єдиного податків.

З метою забезпечення життєдіяльності територіальних громад, належного рівня находження місцевих податків до місцевих бюджетів, зокрема шляхом виявлення та залучення суб’єктів господарювання до декларування і, відповідно, сплати податків, зборів, платежів( у томі числі рентних платежів та екологічного податку) було прийнято рішення щодо відновлення засідання районної робочої групи по наповненню місцевого бюджету.

Крім того, учасники наради звернули увагу голів ОТГ на необхідність проведення аналізу діючих ставок місцевих податків та зборів і приведення їх у відповідність до економічного обґрунтованого розміру, а також, на прийняття рішень по податкам та зборам по яким відсутні прийняті ставки та відповідне інформування з дотримання вимог пункту 12.3 статті 12 кодексу України.

Зазначимо, що на сьогоднішній день незважаючи на дію воєнного стану, сплата податків та зборів суб’єктів господарської діяльності Одеського регіону здійснюється на загальних основах, згідно Законів України №2120 та №2142.