1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР ПМСД:...

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ ЦЕНТР ПМСД: ПРОВОДИТЬСЯ АКТИВНА ВАКЦИНАЦІЯ ДИТЯЧОГО ТА ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ НАЯВНИМИ ВАКЦИНАМИ ВІД ІНФЕКЦІЙ

Адміністрація КНП «Болградський районний центр ПМСД» доводить до відома мешканців Болградського району, що медичними працівниками Центру проводиться активна робота, щодо попередження захворюванням керованими інфекціями серед населення. Так, проводиться активна вакцинація дитячого та дорослого населення наявними вакцинами від таких інфекцій як – дифтерія, правець, поліомієліт, туберкульоз, кір, краснуха, паротит, вірусний гепатит, гемофільна інфекція.

Вакцини закуповуються централізовано за рахунок державного фінансування, але за бажанням батьки можуть закупити вакцини в аптечній мережі. В даний час в кабінеті щеплень в наявності є всі вакцини, крім вакцини БЦЖ, яка закуплена за кошти обласного бюджету і надходить на обласний склад.

Усі діти Болградського району перебувають на обліку та спостерігаються сімейними лікарями. На всіх дітей складено план вакцинації. Діти, що підлягають вакцинації тим чи іншим щепленням, будуть щеплені у строки, передбачені календарем щеплень згідно наказів МОЗ України № 595 від 16.09.2011р. «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості й обігу медичних імунобіологічних препаратів» та № 551 від 11.08.2014р. «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні».

Як що з тих чи інших причин дитина не була щеплена своєчасно, вона обов’язково отримає щеплення у свого сімейного лікаря згідно плану вакцинації.

За інформацією Болградського районного центру ПМСД