1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОРЕЦЬ ІЗ ТАРУТИНО ВАСИЛЬ...

БОРЕЦЬ ІЗ ТАРУТИНО ВАСИЛЬ МИХАЙЛОВ ЗАВОЮВАВ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ НА ПРЕСТИЖНОМУ РЕЙТИНГОВОМУ ТУРНІРІ В ІТАЛІЇ

25 червня 2022 року у Римі завершився щорічний рейтинговий турнір із вільної боротьби пам’яті Matteo Pellicone. Тарутинський борець Василь Михайлов виступав на цих змаганнях у ваговій категорії до 79 кг, завоював золоту медаль і став дворазовим переможцем турніру.

Так, на стадії кваліфікації Василь переміг представника Грузії Володимира Гамкрелідзе з рахунком 8:3 та опинився у чвертьфіналі. Його суперником став чинний чемпіон Європи Георгіос Кугуюмцідіс з Греції. Незважаючи на солідний статус опонента, наш земляк виграв бій достроково, вже в першому періоді набравши нерозділених 10 балів.

У півфіналі Михайлов бився вже проти віце-чемпіона Європи Євсема Швелідзе. Цей поєдинок видався найзавзятішим для українського атлета. Василь швидко захопив ініціативу, провів два результативні прийоми та спокійно вів справу до перемоги. За дві хвилини до кінця рахунок був 4:0 на користь тарутинця. Але потім суддя покарав нашого борця за пасивність штрафним балом, а супернику вдалося заробити ще два бали. І за хибного рахунку 4:3 Швелидзе пішов у відчайдушну атаку, яка, у разі успіху, виводила його у фінал. Але Михайлов цього не допустив, у свою чергу поставивши суперника у небезпечне становище та заробивши ще 2 бали. 6:3 – і наш борець у фіналі.

За золото довелося боротися з дагестанцем Якубом Шихджамаловим, який зараз виступає за Румунію. Перший період завершився за мінімальної переваги українського борця – 1:0. Але друга трихвилинка видалася вдалішою. Василь тричі проводив прийоми по 2 бали, а його супернику таку дію вдалося лише один раз. Тому фінальний свисток зафіксував переконливу перемогу Василя Михайлова із рахунком 7:2. Перемога на цьому рейтинговому турнірі принесла Василю 11000 рейтингових очок, що може дозволити нашому спортсмену стати “сіяним” під час жеребкування на чемпіонаті світу, проведення якого заплановане на вересень у столиці Сербії Белграді.

За інформацією Асоциация на българите в Украйна