1. /
  2. Новини
  3. /
  4. КЕРІВНИЦТВО РАЙОНУ ПРИВІТАЛО УКРАЇНСЬКОГО...

КЕРІВНИЦТВО РАЙОНУ ПРИВІТАЛО УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТА ГРОМАДСЬКОГО ДІЯЧА ІВАНА МАКЕДОНСЬКОГО

Сьогодні, 17 червня народився відомий український державний та громадський діяч, перший голова Болградської районної ради, голова Болградської райдержадміністрації Одеської області, народний депутат України 1-го скликання часів незалежності України Іван Іванович Македонський.  

          Багато років Іван Іванович Македонський працював на керівних посадах на благо Болградського району, доклавши чимало зусиль  і  енергії для стабільного розвитку його економіки, сільського господарства  та соціальної сфери.

З ювілеєм, з 80-річчям, Івана Івановича привітали начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв та голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв.

         «Ваше життя – яскравий приклад того, як треба поважати людей
і працю. Вам є чим пишатися. На всіх життєвих дорогах ви прагнули бути професіоналом, чуйним і турботливим до людей. Талант служити людям, помножений на щиру любов до рідної землі, на величезне бажання робити оточуючим добро, став запорукою Вашого життєвого успіху», – у своїй привітальній промові зазначив начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура.

           Навіть на заслуженому відпочинку Іван Іванович віддав перевагу роботі в якості голови Одеської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України та до сьогодні вносить неоціненний особистий внесок  у діяльність цієї громадської організації та служить благородній справі – відстоюванню прав і інтересів усіх працівників сільського господарства району.       

Болградська районна військова адміністрація бажає завжди залишатись  при силі і бадьорості, з цікавістю і натхненням зустрічати новий день, міцного здоров’я, благополуччя, миру, щедрої долі, щастя у житті, здійснення заповітних мрій та сподівань! Нехай Господь береже Вас та вашу родину і подарує многїї і благії літа!

Нагадаємо, що  Іван Македонський народився 17 червня 1942 року в місті Болград.

У 1974 році закінчив Мелітопольський інститут механізації та електрифікації сільського господарства, а в 1988 році – Київську вищу партійну школу та отримав кваліфікацію викладача економіки та філософії.

 Трудова діяльність Івана Івановича розпочалася набагато раніше – у 1962 році. Почав з посади головного інженера колгоспу «Дружба» Кіровоградської області. Після служби в армії працював старшим інженером-технологом Болградського районного об’єднання «Сільгосптехніка», головним інженером, управляючим Криниченським відділенням РО «Сільгосптехніка», головним інженером-механіком, а потім начальником Болградського СПМК-3 тресту «Одесспецсільгоспмонтаж».

У 1985 році він був обраний другим секретарем Болградського райкому Компартії України, а з 1988 року по 1991 рік працював першим секретарем Болградського райкому Компартії України.

             З  1990 по 1994 рік обраний народним депутатом України І скликання.

       Водночас з цим І. Македонський обирається головою Болградської районної ради народних депутатів (1991-1992), представником Президента України в Болградському районі Одеської області (1992-1995).

          З 1996 року Іван Македонський призначається головою Болградської районної державної адміністрації і керує районом до 2002 року.

За ці роки він був нагороджений багатьма нагородами: медалями «За трудову доблесть», «За участь в миротворчості в Югославії», «За трудову відзнаку», «Ветеран праці», Ювілейними медалями – 1965, 1975, 1985, 2001 років.

За великі досягнення в роботі Іван Іванович також нагороджений Почесними відзнаками Президента України (2001). Кабінету Міністрів України (2002), голови Одеської облдержадміністрації (2002 р.), орденом Святого Володимира ІІ степеню (2002 р).

У 2002 році він стає радником голови Одеської обласної державної адміністрації.

Починаючи з 2003 року, Івана Македонського обирають головою Одеської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України. Тут він працює по нинішній час.

              На цій посаді Іваном Івановичем була розгорнута робота по укріпленню фінансового стану обласної організації профспілки працівників АПК. Завдяки його авторитету серед голів райдержадміністрацій та районних рад ця робота успішно проводиться і дає свої позитивні результати.