1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МІНСОЦПОЛІТИКИ РОЗРОБЛЯЄ ЗМІНИ ДО...

МІНСОЦПОЛІТИКИ РОЗРОБЛЯЄ ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ УСИНОВЛЕННЯ ДІТЕЙ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

За ініціативою Координаційного штабу з питань захисту прав дитини в умовах воєнного стану Міністерство соціальної політики розробляє зміни до порядку усиновлення дітей.

Описание: ℹ️Пропоновані зміни мають дати чіткі, зрозумілі і, найголовніше, закріплені законодавчо норми щодо особливостей усиновлення під час дії воєнного стану для реалізації права дитини на виховання в сім’ї, та водночас запровадити запобіжники до будь-яких незаконних дій відносно дітей.

Тому за підтримки проєкту “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance) була створена експертна група, до якої увійшли представники Міністерства соціальної політики, Уповноваженого Президента України з питань захисту прав дитини та дитячої реабілітації, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, експерти проєкту SURGe та незалежні експерти, які мають досвід роботи з усиновленням, зокрема Людмила Волинець та Людмила Балим.

Напередодні в рамках засідання Штабу із захисту прав дитини щодо змін до Порядку усиновлення під час воєнного стану відбулось перше обговорення пропозицій.

Робота над удосконаленням процедури все ще триває – будемо інформувати вас згодом!