1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 15 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  спостерігається нестача палива.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

В районі продовжується робота щодо створення матеріального резерву продовольства для потреб населення району. В кожній територіальній громаді району створені логістичні центри. Відсоток забезпеченості основними продуктами харчування на місяць складає 31 %.

Сільськогосподарські підприємства району розпочали підготовку до збирання ранніх зернових культур.  Загальна площа посівів  по сільгосппідприємствам району складає 110 тис. га. Крім того підлягає збору 17,0 тис. га озимого ріпаку. Площа ранніх зернових культур, яка підлягає збиранню  в 2022 році складає 127 тис. га.

Сільгосппідприємства району забезпечені зернозбиральною технікою на 95%. Забезпеченість  дизельним паливом складає 80%, бензином – 85%. Підриємства району повністю забезпечені сезонними працівниками при потребі 1434 робітника, в наявності 1947.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань. На даний час проводиться наповнення Штабу необхідними продуктами харчування та іншими засобами.  За тиждень отримано від донорів 12 тон продовольства. Видача допомоги проводиться громадам району,  внутрішньо-переміщеним та малозабезпеченим особам, інвалідам I, II групи, та пенсіонерам 80+.

В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день  в Болградському районі зареєстровано  8252 внутрішньо-переміщених осіб, в тому числі діти – 4409, особи з інвалідністю – 220. Довідки отримали 7905 ВПО, допомогу призначено та виплачено 5351 внутрішньо переміщеній особі в сумі 48, 25 тис. грн.

До центру зайнятості звернулись 57 внутрішньо переміщенихосіб, із них працевлаштовано 5 осіб, кількість осіб, які перебувають на обліку 45, ще 7 осіб знялись з обліку у зв’язку з виїздом. Низька працевлаштованість через відсутність вакансій на спеціальності, по якій  внутрішньо переміщені особи звертаються.

В районі продовжують працювати пункти прийому гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність, жителі району збирають допомогу всім, хто її потребує.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА