1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРИКОРДОННИКИ ВИЯВИЛИ ПІХОТУ ПРОТИВНИКА,...

ПРИКОРДОННИКИ ВИЯВИЛИ ПІХОТУ ПРОТИВНИКА, ЗСУ ЇЇ ЗНИЩИЛИ

Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують виконувати завдання у складі Сил оборони України та на інших напрямках державного кордону, де ситуація залишається не менш напруженою. В межах Харківської, Луганської та Донецької областей прикордонники продовжують утримувати свої позиції під постійним обстрілом агресора. Вони роблять все можливе для відсічі агресора. 

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. 

«Вчора під час аеророзвідки, за допомогою безпілотника підрозділи ДПСУ виявили піхоту противника і воїни ЗСУ нанесли ураження ворогу із застосуванням мінометів», – сказав Андрій Демченко. 

Він наголосив, що на кордоні з білоруссю не відмічається активізація прикордонних підрозділів. Однак, лишається загроза завдання ракетних та авіа ударів з території цієї країни. 

На кордоні з Молдовою у Придністровському сегменті суттєвих змін також не відмічається. На обох цих напрямках прикордонники, разом з іншими придатними силами, продовжують виконувати завдання з урахуванням всієї важливої інформації. 

росія продовжує утримувати частину своїх сил на кордонах у Чернігівській та Сумській областях для демонстрації своєї присутності та сковування дій наших підрозділів. За інформацією Генштабу, це близько трьох батальйонно-тактичних груп. 

«Водночас з цим ми не помічаємо формування ударної групи, яка б могла повторити напад на територію нашої держави. росія не припиняє обстрілювати ці території», – наголосив  речник ДПСУ.