1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПИТАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ РУТИННОЇ ВАКЦИНАЦІЇ...

ПИТАННЯ ВПРОВАДЖЕННЯ РУТИННОЇ ВАКЦИНАЦІЇ ТА ПОПЕРЕДЖЕННЯ ІНФЕКЦІЙ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ ОБГОВОРИЛИ НА СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ ОДА

22 червня  начальник  Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з заступником начальника  Болградської РВА Денисом Байлуком  взяли участь у селекторній нараді Одеської ОВА з питань впровадження рутинної вакцинації та попередження інфекцій в Одеській області в умовах воєнного часу.

Також у нараді прийняли участь  голови об’єднаних територіальних громад, керівники закладів охорони здоров’я району, фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області, фахівці ДУ «Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» разом з керівниками відокремлених підрозділів установи, а також відповідальні за супровід внутрішньо-переміщених осіб та інфекційний контроль в громадах.

Розпочала нараду директор Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації Наталія Одарій-Захар’єва.

Начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова ознайомила присутніх з рекомендаціями за результатами моніторингових візитів по Одеській області до місць масового розміщення внутрішньо-переміщених осіб для забезпечення медичного, санітарного та епідемічного благополуччя населення згідно наказу Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації від 15.04.2022 року №242-ОД.

Про стан поширення та заходи щодо попередження інфекційних хвороб в Одеській області за результатами моніторингових візитів до місць масового розміщення внутрішньо-переміщених осіб для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення доповів Віталій Гончаров – в.о. генерального директора ДУ Одеський ОЦКПХ МОЗ”.

Позаштатний імунолог Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної військової адміністрації Людмила Самойленко ознайомила присутніх з виконанням плану з форсованої імунізації з ІПВ в Одеській області та з аналізом показників виконання рутинної вакцинації в області.

Про важливість ранньої діагностики туберкульозу у внутрішньо- переміщених осіб та населення області в умовах воєнного часу доповіла медичний директор з надання допомоги хворим на ТБ та ко-інфекцію ТБ/ВІЛ Одеського обласного центру соціально-значущих хвороб Ліана Ковтунович.

У завершені наради присутні мали змогу отримати консультації з різних питань пов’язаних з попередженням інфекцій в Одеській області в умовах воєнного часу.