1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА...

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

14 червня 2022 року під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада. У нараді взяли участь перший заступник голови Болградської РВА Іван Кюссе, заступники начальника РВА Дмитро Дімитров та Денис Байлук, в.о. керівника  апарату Наталія Герасімюк, керівники та спеціалісти структурних підрозділів РВА.

Про стан підготовки сільгосппідприємств району до збору ранніх зернових і  зернобобових культур урожаю 2022 року доповіла начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної військової адміністрації Світлана Вербанова. Вона зазначила, що загальна площа посівів  ранніх зернових і зернобобових культур по сільгосппідприємствам у Болградському районі складає 110,7 тис. га, окрім цього озимого ріпаку 17,9 тис. га.

За оперативними даними сільгосппідприємств району загальний стан посівів озимих  зернових культур та рапсу оцінюється як задовільний і слабкий.

В 2022 році в агропромисловому комплексі  сільськогосподарськими підприємствами   Болградського району планується зібрати 280,0 тис. тонн зерна ранніх зернових та зернобобових при середньої врожайності 25,4 ц/га. Окрім цього планується зібрати озимого ріпаку 21,3 тис. тонн при середньої врожайності 12,5 ц/га. 

Про стан виплати щорічної грошової допомоги до 5 травня 2022 року у Болградському районі доповів начальник  управління соціального захисту населення районної військової адміністрації Олександр Рожков. Він зазначив, що на сьогоднішній день управлінням Пенсійного фонду України виплачено разову грошову щорічну допомогу до 5 травня  пенсіонерам-ветеранам Болградського району у повному обсязі, управлінням соціального захисту населення Болградської районної державної (військової) адміністрації  виплачено допомогу 216 особам – учасникам бойових дій на суму 322,056 тис. грн.

Особи, які не отримали грошової допомоги, зокрема ті, що набули статусу ветерана війни до 5 травня 2022 р. включно, мають право звернутися за нею до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації та отримати її до 30 вересня 2022 року.

По завершенню апаратної наради начальником Болградської РВА було надано ряд доручень окремим керівникам структурних підрозділів РВА.