1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ...

СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ ГРОМАД  БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ПОСТІЙНО ПРОВОДЯТЬ ПРОФІЛАКТИЧНУ РОБОТУ З СІМ’ЯМИ

Спеціалістами служби у справах дітей Болградської РВА та громад району,  постійно проводяться профілактичні рейди відповідно графіку проведення перевірок стану проживання та виховання дітей, які перебувають на обліку, у зв’язку з тим, що  знаходяться у складних життєвих обставинах, перебувають під опікою та піклуванням прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Головне завдання служби у справах дітей районної військової адміністрації працівники вбачають у тому, щоб кожна дитина, яка потрапляє у поле їхнього зору, отримувала опіку, родинне тепло, матеріальну допомогу, медичне обстеження, освіту і соціальний захист.

Так, спеціалістами служб у справах дітей міських, сільських та селищних рад  Болградського району для обстеження умов проживання дітей, які перебувають під опікою та піклуванням були відвідані прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Під час рейдів спеціалісти пересвідчились, що фактів порушення прав дітей – вихованців та прийомних дітей не виявлено. Усі діти знаходяться в задовільному стані, для них створені належні умови проживання. В родинах між батьками та дітьми склалися теплі взаємовідносини. Діти забезпечені одягом та взуттям, продуктами харчування, іграшками та книжками, технічними засобами для навчання.

Спеціалістами Служби Тарутинської селищної ради проведена інформаційна кампанія з популяризації сімейних та наближених до сімейних форм виховання. В результаті проведеної кампанії виявилась родина, яка бажає взяти на виховання та спільне проживання дітей – сиріт або дітей залишених без батьківського піклування.

На території Теплицької сільської ради в рамках виконання Програми соціального захисту населення на 2021-2025 роки «Турбота» 11 дітям з інвалідністю були вручені подарунки.

Павлівською сільською радою було сформовано 358 подарунків із солодощами для привітання учнів 1-4 класів, вихованців дошкільних навчальних закладів, а також дітей з числа ВПО.