1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ ЦРЛ ВІДКРИТО...

У БОЛГРАДСЬКІЙ ЦРЛ ВІДКРИТО  СУЧАСНИЙ РЕНТГЕН-КАБІНЕТ

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з заступником Одеської районної ради Вадимом Шкарівським, головою Болградської районної ради Михайлом Садаклієвим, Болградським міським головою Сергієм Димитрієвим взяли участь в урочистому відкритті відремонтованого сучасного рентген-кабінету в Болградській центральній районній лікарні Болградської міської ради.

У минулому році за державні кошти для Болградської ЦРЛ було закуплено новий цифровий багатофункціональний рентген-апарат ORERA T 90CE, варитись якого складає 8 мільйонів гривень.

Міністерством охорони здоров’я України було виділено кошти на закупівлю зазначеного обладнання для Одеської області, а завдяки зусиллям директора департаменту охорони здоров’я ОДА Наталії Одарій-Захар’євої та заступника голови Одеської обласної ради Вадима Шкарівського, це діагностичне обладнання отримала Болградська ЦРЛ.

Генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ» Болградської міської ради Віктор Дішлі подякував усім причетним за таке необхідне для  медичного закладу обладнання. Він розповів, що для облаштування приміщення, де буде працювати новий рентген-апарат здійснено великий обсяг  ремонтних робіт. Відремонтовано приміщення для розміщення  медобладнання за  рахунок коштів Болградської територіальної громади. Ремонтні роботи проведено згідно з технічними вимогами.

Після капітальної реконструкції кабінет радує око сучасним дизайном та красивим оновленим інтер’єром.

Як зазначив, очільник закладу Віктор Дішлі отримане діагностичне обладнання розраховане на три робочі місця. Ще одна перевага рентген апарату – цифровий формат. Це дає можливість відразу на монітор виводити зображення і вже за короткий час встановлювати точніші діагнози хворих.

Новий багатофункціональний універсальний поворотний стіл-штатив OPERA T90SHX з кутами нахилу 90°/90° вкрай важливий, адже від  мобільний в застосуванні. Тобто, завдяки ексклюзивній системі підйому стільниця опускається на відстань всього лише 50 см від підлоги, забезпечуючи зручний і безпечний доступ для літніх пацієнтів та пацієнтів з обмеженими фізичними можливостями, повний переклад підставки і детектора на обох кінцях діагностичного столу в поєднанні зі зменшеним відстанню між стільницею забезпечує легке виконання спеціалізованих обстежень навіть в разі пацієнтів в інвалідних колясках тощо.

Крім того, рентген кабінет у Болградській ЦРЛ відповідає усім сучасним вимогам. Задля уникнення  шкідливого випромінювання  він обшитий спеціальними металевими пластинами. Все це для організації безпечної роботи лікарів та  не отримання  шкідливого опромінення для  пацієнтів.

Керівник Болградської РВА Геннадій Васильович привітав керівництво та спеціалістів закладу з отриманням нового обладнання та організацією його функціонування та побажав плідної праці на благо здоров’я мешканців району.

У завершенні заходу заступник голови Одеської обласної ради вручив  медичному персоналу  лікарні Почесні грамоти Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА та Одеської обласної ради.