1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ...

У БОЛГРАДСЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ ВІДБУЛИСЯ ДВА ВАЖЛИВІ ЗАХОДИ, ПРИСВЯЧЕНІ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

У Міжнародний день захисту дітей, у Болградській міській раді під головуванням заступника міського голови Ганни Мунтянової відбулися два важливі заходи, присвячені захисту дітей: засідання міждисциплінарної команди, яку очолює начальник служби у справах дітей Марина Мохначова та засідання комісії із захисту прав дітей.

На першому засіданні члени команди вирішували питання про найближчу долю маленької Злати, яку у віці кількох тижнів оселили до патронатної родини, бо рідна мати опинилася у складних життєвих обставинах і не мала можливості виховувати дитину. Наразі ситуація не змінилася. Тому міждисциплінарній команді треба було терміново надати рекомендації виконавчому комітету міської ради, як органу опіки і піклування Болградської громади, про продовження ще на три місяці перебування дівчинки, якій наразі пішов четвертий місяць, у сім’ї, яка про неї піклується.На щастя, маля розвивається нормально. Вона оточена турботою та любов’ю. Дівчинка мило посміхалася в руках людей, які беруть безпосередню участь у її житті, коли на завершення на честь свята її патронатні батьки отримали подарунки, які необхідні для її виховання та розвитку.Засідання комісії з захисту прав дітей громади стосувалося чотирьох хлопчиків, які проживають у прийомній сім’ї у Болграді. Фахівці, які супроводжують цю сім’ю протягом багатьох років, спілкувалися з дітьми та їх прийомною мамою. Члени комісії цікавилися, з якими оцінками діти завершили навчальний рік, як минає їхнє дозвілля, чим вони планують займатися влітку і в яких умовах на даний час проживають.Члени комісії прийняли низку рекомендацій, які були озвучені прийомною матір’ю, а також вручили дітям солодкі подарунки.

Кожен випадок, який було розглянуто сьогодні, – це ціла історія. Історія п’яти дітей, турботу про яких взяли небайдужі до них люди, але це саме ті, які їх виховують. Даної категорії дітей Болградська міська рада завжди приділяє велику увагу, допомагаючи патронатним та прийомним сім’ям. Ця допомога не тільки виражається в чомусь матеріальному, а й у постійній підтримці з складними ситуаціями, що виникають, – юридична, психологічна, моральна.На щастя, у нашій громаді працюють справжні професіонали, і, що важливо, небайдужі люди. Їхня робота не завжди видна для суспільства, але долі безлічі дітей та їх захист безпосередньо залежить від них. Сьогодні нам ще раз хочеться побажати всім дітям України та всієї планети світу та сказати спасибі тим, хто захищає їх. І особливо тих дітей, які через різні обставини опинилися в складній ситуації.


За інформацією Болградської міської ради