1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УРОЧИСТЕ ПРИВІТАННЯ БАГАТОДІТНИХ МАТЕРЕЙ...

УРОЧИСТЕ ПРИВІТАННЯ БАГАТОДІТНИХ МАТЕРЕЙ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ
З ДЕРЖАВНОЮ ВІДЗНАКОЮ ПОЧЕСНИМ ЗВАННЯМ УКРАЇНИ «МАТИ ГЕРОЇНЯ»

Відповідно до Указу Президента України від 14 грудня 2021 року № 655/2021, за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку, 4 чарівним жителькам Болградського району присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Неодмінною умовою для присвоєння такого почесного звання є вагомий особистий внесок матері у вихованні дітей в сім’ї, створення умов для здобуття ними освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

02 червня 2022 року головою Болградської районної військової адміністрації Геннадієм Бамбурою за участю голів Бородінської громади Івана Кюссе, Тарутинської селищної ради Сави Чернєва та старостою Нарічненського старостиного округу Федіра Мунтян, відбулося урочисте вручення посвідчень та нагрудних знаків до почесного звання України «Мати-героїня:

Павлюк Ользі Вікторівні, матері 6 дітей,с. Надрічне Болградського  району,

Олту Аліні Іванівні, матері 5 дітей, смт. Тарутине Болградського району,

Ротар Олександрі Георгіївні, матері 7 дітей, смт. Тарутине Болградського району,

Тельпиз Зінаїді Миколаївні, матері 7 дітей, с. Підгірне Болградського району.

Шанування матері – один з найсвятіших обов’язків людини, – зазначив Геннадій Бамбура, – ніжна та дбайлива, мудра та невтомна берегиня великого сімейного вогнища, вона народжує та виховує дітей, даруючи їм материнську ласку та турботу. У своєму виступі голова адміністрації зазначив, що відзначення Матерів-героїнь є честю й славою для усього нашого району. Матері-героїні, народивши, виховавши та давши путівку в життя своїм «кровинкам», збагачують не лише себе, власну сім’ю, але і всю Україну, яку треба також плекати як свою родину.

Вручаючи посвідчення про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» Геннадій Бамбура подякував матерям за їх материнський подвиг, за їх невтомну працю, за недоспані ночі, за те, що вони подарували своїм дітям життя, навчили любити, творити добро. Та побажав побільше хороших світлих днів у житті, миру, міцного здоров’я, довголіття, благополуччя її дітям та сім’ї, родинного тепла, радості і пошани від дітей, рідних та близьких.