1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УРОДЖЕНЕЦЬ БОЛГРАДУ МАКСИМ МЕДИНСЬКИЙ...

УРОДЖЕНЕЦЬ БОЛГРАДУ МАКСИМ МЕДИНСЬКИЙ НАГОРОДЖЕНИЙ «ЗА МУЖНІСТЬ» III СТУПЕНЯ (ПОСМЕРТНО)

З нагоди Дня журналіста Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди українським працівникам медіа та членам родин представників ЗМІ, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Глава держави висловив подяку всім журналістам, які впродовж 103 днів цього вторгнення та восьми років війни Російської Федерації проти України талановито, людяно й від щирого серця виконували свою роботу як у кадрі, так і поза ним. 

Президент вручив державні нагороди за вагомий внесок у розвиток журналістики, високий професіоналізм та сумлінну працю.

Він також зазначив, що з 24 лютого через збройну агресію Росії в Україні загинули 32 працівники українських та іноземних медіа. Президент поіменно згадав кожного з них; присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Серед нагороджених і уродженець м. Болград Максим Мединський, якого відмічено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Орден отримала дружина Максима – Тетяна.

Нагадаємо, що 24 лютого, в перший день початку широкомасштабного вторгнення російських військ, лейтенант Максим Мединський прийшов до військкомату та був мобілізований до лав 95 окремій десантно-штурмової бригади на посаду заступника командиру підрозділу з морально-психологічного забезпечення.

 Максим Мединський загинув 29 квітня під Харковом внаслідок жорстокого артилерійського обстрілу, де отримав осколкове поранення, несумісне з життям. Його поховали 12 травня в селі Ксаверівка Гребінківської громади Київської області. 

 Вічна пам’ять нашому Герою!