1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВСТУП ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ...

ВСТУП ДО ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СИСТЕМИ МВС У 2022 РОЦІ МАКСИМАЛЬНО СПРОЩЕНО

Наразі триває вступна кампанія в усіх 12 закладах вищої освіти системи МВС. Про особливості цьогорічного вступу розповіла сьогодні, 6 червня, в ефірі телемарафону «Єдині новини» заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

«З урахуванням того, наскільки професії поліцейських, нацгвардійців, рятувальників, прикордонників сьогодні важливі і затребувані, була максимально, на скільки це можливо, спрощена процедура вступу до спеціалізованих закладів вищої освіти МВС», – зазначила заступник Міністра.

За її словами, головним спрощенням є можливість вступу на бакалаврат денної форми навчання за держзамовленням на підставі вступного випробування без необхідності подавати результати національного мультипредметного тесту. Разом з тим, якщо вступник уже пройшов таке випробовування, то він має право вступити на підставі результатів цього тесту.

«Однак в обох випадках обов’язковим є проходження військово-лікарської комісії і фізичного випробування», – додала Катерина Павліченко, уточнивши, що військо-лікарська комісія проводиться у медичних закладах системи МВС.

У МВС подбали й про те, щоб доступ до вищої освіти мав кожен вступник, навіть у випадку перебування за кордоном, або на тимчасово окупованих територіях. Це забезпечує ще одна новація – можливість подати заяву й документи в електронному вигляді.

«Ми розуміємо, що зараз не всі можуть прибути до навчального закладу, тому документи можна надіслати електронною поштою. А згодом, коли розпочнеться навчання, подати й оригінали», – повідомила Катерина Павліченко.

Заступник Міністра акцентувала увагу на передислокації закладів вищої освіти МВС з регіонів, де велися й досі тривають бойові дії.

«Харківський національний університет внутрішніх справ проводить набір у Кам’янець-Подільському та Вінниці. Луганський державний університет внутрішніх справ передислокований до Івано-Франківська. Донецький держуніверситет внутрішніх справ – до Кропивницького та Кривого Рогу. Національний університет цивільного захисту – з Харкова до Черкащини. Національна академія Нацгвардії з Харківщини частково передислокована до Львівщини, але здійснюватиме набір і в Харкові, і в Дніпрі, а також у Львові та Одесі», – сказала Катерина Павліченко.

Вона також уточнила, що, відповідно до графіка вступної кампанії 2022 року, прийом документів триватиме до 14.08.2022; вступні випробовування проходитимуть 15-20.08.2022; оприлюднення рейтингового списку відбудеться не пізніше 21.08.2022, а зарахування на бюджетну форму навчання – 22.08.2022.

Нагадаємо, що першим кроком до вступу до закладів вищої освіти системи МВС є реєстрація на Освітньо-науковому порталі МВС.