1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДЕРЖАВНІСТЬ – ОЗНАЧАЄ НЕЗЛАМНІСТЬ

ДЕРЖАВНІСТЬ – ОЗНАЧАЄ НЕЗЛАМНІСТЬ

28 липня Україна вперше святкуватиме День Державності! Урочистий тиждень ми розпочинаємо з анонсу інтерактивної лекції: «Державність – означає Незламність».

😉 Спеціально до Дня Української Державності, Освітній Центр Верховної Ради України спільно з Громадською організацією “Молодіжний інтеграційний підготували тематичну добірку історичних постатей, котрі боролися за українську Державність та демонстрували ідеологічну спрямованість нашого народу до самостійного політичного життя.
📍 І першою постатю став Михайло Петрович Драгоманов – політик і політолог, дослідник всесвітньої та вітчизняної історії, соціолог, етнограф, економіст, фольклорист, публіцист і літературний критик. Видатний мислитель і вчений зі світовим ім’ям, один з найвідоміших українських громадських діячів та письменників минулого століття.
🖇 Найважливішою, на його думку, була ідея європеїзму, зв’язку України із Європою, що має сприяти прогресу нації. Історик ніби передбачав драматичну і героїчну долю свого народу, який лише в кінці XX ст. здобув свободу і незалежність.
👉 Гортайте карусель та не забудьте поділитися публікацією 💛
#МісяцьНезламності #ДеньДержавності