1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ВЗЯВ УЧАСТЬ...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ВЗЯВ УЧАСТЬ В ЗАСІДАННІ СЕСІЇ БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура взяв участь в засіданні сесії Болградської районної ради.

На початку сесії в.о. голови Болградської районної ради Володимир Романовський оголосив хвилину мовчання за загиблими.

Після цього було оголошено про припинення діяльності у Болградській районній раді Одеської області VIII скликання депутатської фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» відповідно до Указу Президента України від 19 березня 2022 року № 153/2022 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони  від 18 березня 2022 року «Щодо призупинення діяльності окремих політичних партій»  та   повідомлення  депутатів Болградської районної ради – членів депутатської фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» від 28 березня 2022 року про припинення діяльності депутатської фракції. До складу фракції входило 15 депутатів. У зв’язку з цим, було внесено зміни до складу президії Болградської районної ради.

Крім того у Болградській районній раді створена депутатська група «Наш дім – Україна», до якої увійшли 10 депутатів.

На підставі подання Територіального управління державної судової адміністрації України в Одеській області про затвердження списку присяжних від 19 травня 2022 року № 2-968/22 та розглянувши пропозиції Болградського районного суду від 23 червня 2022 року № 01-38/6/2022 щодо кандидатур присяжних Болградського районного суду Одеської області, керуючись статтею 64 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», частиною 2 статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Болградська районна рада затвердила список присяжних Болградського районного суду Одеської області, які постійно проживають на території Болградського району, відповідають вимогам статті 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та надали згоду бути присяжними.

Це питання виникло у зв’язку з тим, що закінчуються повноваження попереднього складу присяжних. Нових кандидатур – 21. Вони мали відповідати декільком вимогам: постійно проживати на території Болградського району, відповідати вимогам статті 65 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та надати згоду бути присяжними.