1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ГУМАНІТАРНА ПІДТРИМКА...

НОВИНИ ГРОМАД: ГУМАНІТАРНА ПІДТРИМКА НАСЕЛЕННЯ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ

З перших днів війни керівництво Тарутинської селищної ради та особисто селищний голова Сава Чернєв були стурбовані соціальним положенням вразливих категорій населення громади. Було прийнято рішення надати допомогу у вигляді продуктових наборів самотнім людям похилого віку, важкохворим, інвалідам, багатодітним сім’ям. Продуктові набори сформовані за рахунок коштів місцевого бюджету та завдяки допомозі, яку надали сільгосппідприємства, фермери, підприємці та просто мешканці Тарутинської громади. Такі продуктові набори отримали 1465 мешканців громади, які перебувають у складних життєвих обставинах.
Крім того, допомога надавалась внутрішньо перемішеним особам, які з початком війни активно прибували до нашої громади із постраждалих від бойових дій областей, міст і сіл України. Для охоплення усіх категорій населення гуманітарною допомогою керівництвом Тарутинської селищної ради налагоджена співпраця з Благодійними організаціями і фондами та забезпечено покриття логістичних питань.
Станом на 27 липня в Тарутинську громаду гуманітарна допомога поступила від 12 благодійних організацій та фондів, яка була роздана внутрішньо переміщеним особам та соціально вразливим жителям громади.
З Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань при Болградській військовій адміністрації поступили продуктові набори у кількості 400 шт.
Від благодійної організації «World Central Kitchen» надійшли та були роздані продуктові набори у кількості 2400 шт., у тому числі 1527 наборів були передані у старостинські округи.
Тарутинське німецьке товариство «Бесарабський дім» надало мешканцям громади 700 продуктових пакетів.
Християнською євангельською Церквою «Територія Бога» за сприяння благодійного Фонду «Питання життя» видано 2240 продуктових пакунків, з них – 640 отримали внутрішньо переміщені особи та 1600 – сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах (у тому числі багатодітні сім’ї) з селищ Тарутине, Березине та Серпневе, сіл Красне, Підгірне, Малоярославець.
Відповідно до потреб та звернень, гуманітарна допомога надавалась також Тарутинським селищним центром соціальних служб внутрішньо переміщеним особам, сім’ям в яких виховуються діти–сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, багатодітним малозабезпеченим сім’ям, особам та дітям, які мають інвалідність та іншим мешканцям Тарутинської громади відповідно до складності життєвої ситуації. Центр соціальних служб співпрацював з благодійними та громадськими організаціями: «Карітас Одеса УГКЦ», «Питання життя», «Добрий самарянин», «UAid Direct», «Мрій та дій», «Unicorn media», «Шлях до дому» та «Бессарабський дім» та Дитячим фондом ООН Unisef. Гуманітарною допомогою центру було охоплено – 915 сімей/осіб, з них: 670 сімей отримали продуктові набори та 245 сімей отримали дитячі підгузки та засоби першої необхідності.
Тарутинська селищна рада щиро дякує усім керівникам, співробітникам, представникам, волонтерам благодійних організацій та фондів за те, що вони не стоять осторонь проблем переселенців та соціально незахищеного населення, а активно допомагають людям та місцевій владі. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!
Хочеться зазначити, що мешканці Тарутинської громади не залишаються поза увагою керівництва Тарутинської селищної ради, а особливо у період воєнного часу. На даний час селищна рада працює над тим, щоби більше уваги приділяти пенсіонерам, які опинились у скрутному становищі, самотньопроживаючим громадянам, які не мають підтримки дітей, близьких та рідних людей та не отримують соціальну допомогу від держави.
Кожен з мешканців громади повинен знати та пам’ятати, що гуманітарна допомога це – цільова адресна безоплатна допомога громадянам, які потребують її у зв’язку з соціальною незахищеністю, матеріальною незабезпеченістю, важким фінансовим становищем, виникненням надзвичайних станів, які створюють загрозу для життя і здоров’я, або тяжкою хворобою конкретних осіб.
Гуманітарна допомога надходить до тих, хто її потребує найбільше.
В наш час дуже важливо бути небайдужими. Дякуємо кожному за внесок у перемогу! Разом ми сильніші! Разом – переможемо!

За інформацію Тарутинської селищної ради