1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОФІЛАКТИЧНИЙ РЕЙД ПРОВЕДЕНО ВІДДІЛОМ...

ПРОФІЛАКТИЧНИЙ РЕЙД ПРОВЕДЕНО ВІДДІЛОМ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ СПІЛЬНО З КУ «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ» ТА СЛУЖБОЮ У СПРАВАХ ДІТЕЙ

З метою контролю за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини для повноцінного утримання та виховання дітей, а також обстеження житлово- побутових умов, керівником Відділу соціального захисту населення Арцизької міської ради разом з фахівцем КУ « Центру надання соціальних послуг» та провідним спеціалістом Служби у справах дітей, було здійснено вибіркове обстеження окремих сімей .

Під час рейду було виявлено, що в більшості родин батьки піклуються про своїх дітей, створюють сприятливі умови для проживання та виховання.

Але є й випадки, де діти проживають в антисанітарних умовах, де батьки вживають алкогольні напої та не замислюються про створення хоча б мінімального запасу продуктів харчування для дітей.

З такими родинами спеціалісти провели профілактичні бесіди стосовно ведення здорового способу життя, недопущення бездоглядності дітей,профілактики травматизму у побуті,сумлінного виконання батьківських обов‘язків по догляду та вихованню дітей, роз’яснення   про відповідальність щодо зловживання алкогольними напоями, а також відповідальність за життя та здоров’я дітей.

В результаті обстеження три сім’ї буде взято під соціальний супровід та поставлено на облік, як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах, а також буде забезпечено гуманітарною допомогою у вигляді продуктів харчування.

Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості, а не в атмосфері антисанітарії, бруду та алкоголю!