1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА...

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

12 липня  2022 року під керівництвом начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада, у якій  взяли участь заступники начальника РВА Дмитро Дімитров та Денис Байлук, керівник  апарату Валентина Калаянова, керівники та спеціалісти структурних підрозділів РВА.

Про стан охорони здоров’я населення та діяльність КНП «Арцизька центральна лікарня» за І півріччя 2022 року в умовах воєнного стану доповів генеральний директор КНП «Арцизька центральна опорна лікарня» Арцизької міської ради Зіновій  Челак.

Він зазначив, що у 2022 році Арцизька центральна опорна лікарня загалом зберегла та наростила  обсяг медичної допомоги в умовах захворюваності на COVID-19, а з 24 лютого 2022 року в умовах військового стану.  У 2020 році було проведено оптимізацію ліжкового фонду з 240 до 170 з мінімальними втратами кадрів.  Це дозволило зберегти необхідний обсяг медичної допомоги населенню та робочі місця медпрацівників, залишив можливість маневру при організації роботи лікарні для надання медичної допомоги не тільки мешканцям колишнього Арцизького району, а й жителям прилеглого регіону. У випадках виникнення загроз поширення інфекційних захворювань або загрози застосування хімічної та радіоактивної зброї лікарня спроможна додатково розгорнути ліжка для надання медичної допомоги. Складено план заходів та проведено тренінги з медичними працівниками. Створено умови для надання медичної допомоги у сховищах. Облаштовано  палати, пологовий зал, операційна, санвузли. Найближчим часом буде проведено кисень в пологовому залі та операційній.

Всього в закладі передбачено  374,75 штатних одиниць, зайняті – 370,25, з яких – 47 лікарів. Середнім медичним персоналом забезпечено 100%.

В Арцизькій ОТГ прийнята програма «Кадри», в яку вносять свою частку Теплицька та Павлівська громади. За період дії програми придбано 5 квартир для молодих лікарів. Компенсуються  орендна плата та комунальні  послуги. В поточному році така плата здійснюється 7 лікарям по 2500 грн. щомісячно.

Всього за останні 5 років прибуло 20 молодих лікарів, у т. ч за 6 міс. 2022 року прийнято ще 4 лікаря. Забезпеченість кадрами кардинально змінилась – 62% молодих лікарів.

Лікарня у 2022 році законтрактувала 14 пакетів медичних гарантій

За І півріччя 2022 року з НСЗУ надійшло 51971 тис. грн. У 2021 році – 89429,5 тис.грн.

В планах розвитку Арцизька ЦОЛ планує реорганізуватися у Кластерну лікарню, тому у лікарні  має бути організована робота по наданню екстреної  медичної допомоги 24/7 – хірургічної, пологової, реанімаційної та педіатричної  допомоги. На повну потужність працює відділення невідкладної допомоги. Для цього відділення забезпечено високоякісною медичною апаратурою. Передбачена інклюзівність при наданні медичної допомоги маломобільним пацієнтам. Важливим у ефективній роботі є зручна логістика – увесь лікувально-діагностичний процес розташовано в одній будівлі з функціонуючими двома вантажними ліфтами та одним пасажирським. Щоденно у відділенні надається допомога біля 30 хворим. За І півріччя 2022 року надана медична допомога  4800 пацієнтам.

Про стан надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг у І півріччі 2022 року доповів начальник  управління соціального захисту населення районної військової адміністрації Олександр Рожков. Він зазначив, що на сьогоднішній день забезпечується призначення щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою КМУ  від 20 березня 2022 р. №332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

Станом на 01 липня 2022 року на обліку у Болградському районі перебуває 7869 внутрішньо переміщених осіб, в тому числі 2813 працездатних осіб.

Допомога надається щомісячно з місяця звернення на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

– для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень;

– для інших осіб – 2000 гривень.

Виплачується допомога за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням.

Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінсоцполітики. Бюджетні кошти спрямовуються акціонерному товариству “Державний ощадний банк України” (далі – АТ “Ощадбанк”) для перерахування допомоги на банківський рахунок (за стандартом IBAN) внутрішньо переміщеним особам у банку, у якому в особи відкрито рахунок.

 Перерахування бюджетних коштів здійснюється Мінсоцполітики АТ “Ощадбанк” щомісяця до 3, 13 і 23 числа на підставі реєстру внутрішньо переміщених осіб для виплати допомоги, сформованого державним підприємством “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики”.

Станом на 01 липня 2022 року допомогу на проживання призначено та виплачено 7211 внутрішньо переміщеним особам в сумі 62313,81 тис. гривень, відповідно до вимог чинного законодавства України.

По завершенню апаратної наради начальником Болградської РВА було надано ряд доручень окремим керівникам структурних підрозділів РВА.