1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА...

ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні  під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури відбулась апаратна нарада. У нараді взяли участь заступники начальника РВА Денис Байлук та Дмитро Дімитров,  керівник  апарату Болградської РВА Валентина Калаянова,  керівники та спеціалісти структурних підрозділів РВА.

Про стан кадрової роботи в районній державній адміністрації у І півріччі 2022 року доповіла начальник відділу управління персоналом апарату районної військової адміністраціїНаталя Герасімюк. Вона зазначила, що гранична чисельність працівників районної державної адміністрації визначена розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 05.01.2021 року № 4/од-2021 «Деякі питання реорганізації районних державних адміністрацій Одеської області» і складає 139 штатних одиниць, із них 125 – посади державної служби та 14 – посади,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      на які не поширюється дія Закону України «Про державну службу».

Станом на 19 липня 2022 року в райдержадміністрації 25 вакантних посади. Вступ на державну службу до райдержадміністрації здійснюється шляхом призначення на посади державної служби за результатами конкурсу, крім випадків, передбачених Законом України «Про державну службу».

Оголошення про конкурс розміщуються на офіційному сайті Національного агентства з питань державної служби. Однак, у зв’язку з воєнним станом Єдиний портал вакансій державної служби не працює, і це унеможливлює проведення конкурсів.

Протягом звітного періоду на посади державної служби було призначено 9 осіб та звільнилося 9 осіб, з них 6 – державних службовців та 3 працівника  недержавної служби.

         Фактична чисельність працюючих державних службовців в райдержадміністрації станом на 19 липня складає 114 осіб, із них 104 – державні службовці. Однією з особливостей функціонування державної служби в районній державній адміністрації  залишається переважна більшість зайнятості у ній жінок, частка яких у загальній кількості осіб із статусом державного службовця становить 87 % (90 жінки, 14 чоловіків). 

Протягом звітного періоду 5 державним службовцям було вперше присвоєно ранг у відповідній категорії з урахуванням випробувального строку, та 23 державним службовцям присвоєний черговий ранг в межах відповідної категорії.

Також проводиться системна робота щодо встановлення надбавки державним службовцям за вислугу років у розмірі трьох відсотків до посадового окладу за кожний рік стажу державної служби, але не більше 50 відсотків. Так, у І півріччі 2022 року встановлена надбавка 29 державним службовцям райдержадміністрації.

Упродовж звітного періоду працівникам райдержадміністрації надавалися відпустки відповідно до чинного законодавства та з дотриманням затверджених графіків відпусток та здійснювалась робота з ведення військового обліку працюючих військовозобов’язаних.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у районній військовій адміністрації та органах місцевого самоврядування Болградського району за І півріччя 2022 року доповіла в.о. начальника відділу документообігу та контролю апарату районної військової адміністраціїОлеся Рижова. Вона зазначила, що за І півріччя 2022 року до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування району надійшло 5345 (9214) звернень, що на 3869 менше, ніж за аналогічний період  2021 року.

До сільських рад надійшло 2978 (3152) звернень, що на 174 звернення менше, до селищних рад надійшло 505 (4260) звернень, що на 3655 звернень менше, ніж за аналогічний період 2021 року, до міських рад – 1333 (1714), що на 381 звернення менше, до Болградської районної військової адміністрації – 467 (54), що на 413 звернень більше, до Болградської районної ради – 62 (34), що на 28 звернень більше, ніж у відповідний період попереднього року.

Звернення надійшли від наступних категорій авторів: інвалідів і ветеранів війни та праці, членів багатодітних сімей, одиноких матерів, пенсіонерів та інвалідів загального захворювання та інших громадян, які потребують соціального захисту, підтримки та особливої уваги з боку органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо задоволення їхніх повсякденних запитів та життєвих потреб.

Усі звернення, які надходять до Болградської РВА, розглядаються по суті та вчасно, заявникам надаються відповіді, роз’яснення.

За звітний період голова, заступники голови райдержадміністрації та керівник апарату райдержадміністрації провели 26 особистих і 18 виїзних прийоми громадян у населених пунктах  району, також проведено зустрічі з трудовими колективами загальноосвітніх шкіл, дитячих садків, будинків культури, закладів охорони здоров’я, що надавало можливість мешканцям району звернутися з наболілими питаннями безпосередньо за місцем роботи.

Протягом звітного періоду всі звернення громадян розглянуто з дотриманням установлених термінів. Підстав для притягнення до відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері роботи зі зверненнями громадян не було.

Райдержадміністрація буде й надалі буде спрямовувати свою роботу на вдосконалення роботи зі зверненнями громадян.

По завершенню апаратної наради начальником Болградської РВА було надано ряд доручень окремим керівникам структурних підрозділів РВА.