1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СПЕЦІАЛІСТАМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ...

СПЕЦІАЛІСТАМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ПРОВЕДЕНО РЕЙДИ СЕРЕД  ПРИЙОМНИХ СІМЕЙ РАЙОНУ

Від початку широкомасштабної агресії російської федерації питання захисту прав дітей стало ще більш актуальним. Разом з цим, зросла відповідальність служб у справах дітей з питань захисту прав та інтересів  дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування , особливо тих, які є вихованцями дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, сімей-опікунів, піклувальників.

Цього тижня спеціалістами служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації сумісно з представниками служб у справах дітей територіальних громад Болградського району та старшим інспектором ювенальної превенції Болградського РВП ГУНП в Одеської області  здійснено перевірку умов утримання та виховання дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які є  вихованцями дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, сімей-опікунів та  піклувальників.

Для забезпечення захисту прав та інтересів дітей, особливо в умовах воєнного стану батькам  – вихователям, прийомним батькам, опікунам, піклувальникам фахівцями проведено роз’яснювальна робота з приводу їх відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток вихованців, які перебувають в їх сім’ях.  

По завершенню рейдів фахівцями відповідних служб було встановлено, що стан утримання та виховання дітей в зазначених сім’ях – гарне.