1. /
  2. Новини
  3. /
  4. У БОЛГРАДСЬКІЙ ОТГ  ПРОВЕДЕНО...

У БОЛГРАДСЬКІЙ ОТГ  ПРОВЕДЕНО МОНІТОРИНГ ЦІН НА СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩІ ТОВАРИ

З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін та вжиття заходів реагування стосовно таких фактів, сьогодні, спеціалісти відділу економіки та  агропромислового розвитку Болградської РВА спільно з заступником начальника Болградського управління Держпроспоживслужби Оленою Радуловою провели на території Болградської ОТГ моніторинг за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на продовольчі товари відповідно до вимог постанови КМУ від 06 березня 2022 року №223.

За результатами проведеного моніторингу у деяких підприємців було виявлено завищення цін на соціально значущі  продовольчі товари. Даний факт є порушенням вимог діючого законодавства України, тому з підприємцями проведено роз’яснювальну роботу та надані  попередження. Згодом зазначеними спеціалістами будуть проведені повторні перевірки

За результатами моніторингу інформація буде направлена до ГУ Держпроспоживслужби в Одеській області для відповідного реагування.

Робота щодо забезпечення стабілізації цінової ситуації на основні продовольчі товари, лікарські засоби, бензин та дизельне пальне на території Болградського району продовжується.