1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УЧЕНЬ БОЛГРАДСЬКОГО ЛІЦЕЮ СЕРЕД...

УЧЕНЬ БОЛГРАДСЬКОГО ЛІЦЕЮ СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ З УСІХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ

Терзі Василь, учень 4-В класу Болградського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів-ліцей», отримав диплом Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України за І місце у ХVIІ Всеукраїнському конкурсі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» у номінації: «Я і природа»

Терзі Василь, разом зі своїм вчителем Шинкар Л.А. працював над дослідницькою роботою «Папір ручного лиття». В конкурсі взяли участь учні з усіх регіонів України. Василь в фінальному етапі, під час онлайн зустрічі з членами журі довів, що технологія виготовлення паперу ручної роботи сьогодні набирає своєї актуальності.

Папір своїми руками … Чи можна його виготовити в домашніх умовах? Василь задався цим питанням. Використовуючи старі газети і списані зошити, йому вдалося отримати папір різної якості.

Вигoтoвлeння caмopoбнoго пaпepу – цe дyжe зaхoплюючий пpoцec, який дoзвoляє з кyпи нeпoтpібних пaпіpців cтвopити щocь yнікaльнe зa фaктypoю і кoльopoм.

Під час дослідження Василь отримав приголомшливий результат: ексклюзивний папір власного дизайну! Отриманий папір можна використовувати для побутових потреб, різних арт-проектів, для створення оригінальних дизайнерських листівок і елементів декору а також для дитячої творчості на уроках технології в школі, що дозволить заощадити сімейний бюджет і природні ресурси.

Використовуючи папір ручного лиття можливо хоч трішки компенсувати кількість знищених дерев заради паперу. Людині потрібно максимально обдумано та раціонально використовувати папір у повсякденному житті. Тому, в першу чергу, Василь розглядає цей досвід економного використання паперу як можливість набути нові корисні звички. Корисні не тільки для себе, але й для планети. Не викидайте використаний папір, а зберігайте його і переробляйте в папір ручного лиття для виготовлення яких-небудь виробів!

За інформацією Болградського НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів-ліцей»