1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ...

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ З ПІДГОТОВКИ ДО РОБОТИ ОБ’ЄКТІВ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД 2022-2023 РОКІВ

Під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури в режимі онлайн відбулось засідання районного оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років. У засіданні взяли участь заступники начальника Болградської РВА Денис Байлук та Дмитро Дімитров, керівники та спеціалісти структурних підрозділів РВА  та  голови міських, селищних та сільських рад Болградського району.

Про стан підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років доповів начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології  Болградської районної військової адміністрації Аркадій Радулов. Він зазначив, що підготовка об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери  району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років здійснюється відповідно до  розпорядження   начальника Болградської РВА.

Громадами району розроблено  та затверджено план заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери до роботи в осінньо-зимовий період із зазначенням термінів  виконання та відповідальних. 

У Болградському  районі 239 об’єктів соціальної сфери, які опалюються 220 котельнями,  а також  пічками та електрообігрівачами, з них 172 – твердопаливні. В районі відсутнє централізоване опалення. Об’єкти житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери опалюються індивідуальними котельнями (природний газ, тверде паливо, електроенергія).

 Для об’єктів соціальної сфери, які опалюються твердим паливом необхідно 4707,30 т палива, в т.ч. альтернативного палива (пелети, брикети). На сьогоднішній день  у наявності–1733,7 т, що становить 39%  (переважно залишок).

Потреба в деревному паливі (дрова) складає  2884,3 м3, у наявності – 431,85 м3 (15%).        Договори на постачання природного газу з ДП «Нафтогаз Трейдинг» діють до кінця поточного року.

У Болградському районі налічується 137 багатоквартирних будинків (м. Арциз, Болград, смт. Тарутине). Всі будинки переведені на індивідуальне опалення (природний газ, електроенергія).

 На території району послуги з водопостачання, водовідведення надають 24 підприємства всіх форм власності. У м. Болграді послуги з водопостачання та водовідведення надає КП «Горводоканал». У м. Арциз КП «Водоканал». Підприємствами району розроблено плани заходів щодо підготовки до зимового періоду.

Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах и вулицях у зимовий період міськими, сільськими, селищними радами району заплановано: ремонт 120,25 тис. м2 доріг на загальну суму 8517,4 тис. грн; підготовка 29 одиниць власної спецтехніки (готовність 31%); залучення 60 одиниць додаткової спецтехніки; заготівля 800 т посипного матеріалу та реагентів (готовність 37%).

Також Аркадій Радулов доповів про стан забезпеченості  твердим  паливом (вугілля, дрова, брикети/пеллети)  громад району.   Він зазначив,  що забезпеченість закладів соціальної сфери твердим паливом станом на 10.07.2022 складає 39 %.  На даний час громадами проводяться тендерні процедури та укладання договорів на поставку твердого палива.

Соціальні об’єкти громад Болградського району, які опалюються газом забезпечені газопостачанням до кінця поточного року відповідно до укладених договорів.

Крім того, головний спеціаліст  відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Болградської районної військової адміністрації Інна Гуткан зазначила, що в кожній громаді розроблені і введені в дію конкретні організаційні та технічні заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період, в яких визначені терміни виконання та відповідальні за їх виконання.

У завершені засідання оперативного штабу голови міських, сільських та селищних рад доповіли  про готовність громад до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років (стан підготовки об’єктів соціальної сфери та житлового фонду; підготовки котелень та обладнання; стан готовності водопровідно-каналізаційного господарства; забезпечення видатками; стан закупівлі палива та проблемні питання).

Начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура доручив головам ОТГ  пришвидшити підготовку об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років, а саме прискорити  укладання договорів на поставку твердого палива та забезпечити усі котельні резервним енергопостачанням.