1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОРЕЦЬ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ  ГІДНО...

БОРЕЦЬ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ  ГІДНО ВИСТУПИВ НА ЧЕМПІОНАТІ СВІТУ У БОЛГАРІЇ

З 15 серпня у столиці Болгарії Софії проходить чемпіонат світу з трьох видів боротьби серед юніорів (U-20).

У ваговій категорії до 57 кг на цій першості виступив вихованець Тарутинської ДЮСШ Георгій Казанжі.

В одній восьмій фіналу Георгій переміг представника Великобританії Харві Рідінгса з рахунком 8:7 і вийшов у чвертьфінал. На стадії однієї четвертої березинець здобув вольову перемогу над турком Толга Озбеком. У абсолютно рівному поєдинку, програючи 0:2, Георгій зумів переламати перебіг бою і виграв з рахунком 3:2, – розповів журналіст Віктор Ганган на своїй сторінці у Фейсбук. У боротьбі за вихід у фінал Казанжі протистояв чемпіон Казахстану Мерей Базарбаєв. Завдяки добрим діям на контратаках, Георгій виграв першу трихвилинку всуху – 4:0. Але у другій половині поєдинку наш земляк пропустив три однакові атаки та у підсумку поступився з рахунком 4:6. Після цієї прикрої поразки залишалася можливість виграти бронзу чемпіонату світу. Для цього потрібно було перемагати індійця Абхішека Дхаку. Їхній матч проходив уже ввечері 16 серпня. Остаточний рахунок зустрічі – 8:5 на користь українського атлета.

У підсумковій класифікації вихованець Тарутинської ДЮСШ Болградського району  став п’ятим у світі, що вельми непогано. Тим більше – це був дебют молодого березинця на такому рівні.

Щиро вітаємо Георгія Казанжі з дуже гідним виступом на світовому чемпіонаті. Бажаємо досягати нових і нових висот і не зупинятися, ставати з кожним поєдинком все сильніше! Дякуємо його першому тренеру Григорію Калаку та нинішньому наставнику Георгію Ябанжі за підготовку чудового спортсмена.