1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДІЯ ДОГОВОРІВ ОРЕНДИ ТА...

ДІЯ ДОГОВОРІВ ОРЕНДИ ТА ЕКСПОРТ ПІД ЧАС ВІЙНИ

💥25 серпня відбувся профільний вебінар для аграріїв Одещини на тему “Дія договорів оренди землі та експорт продукції під час воєнного стану”.

🤝Організатор ГО “Аграрний радник” запросив Аллу Стоянову директора Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин долучитись до розгляду важливих для агросектору питань:

✅ Зміни до законодавства у сфері оренди сільськогосподарських земель.

✅ Порядок поновлення строків оренди сільськогосподарських земель.

✅ Особливості укладення нових договорів оренди.✅ Перелік документів для експорту власної с/г продукції.

✅ Отримання ліцензій на міжнародні перевезення;

✅ Складення ЗЕД-контрактів для експорту продукції.

💬“Наразі сільське господарство забезпечує 30–35% усієї економіки України. При цьому агросфера на 70% залежить від експорту, адже Україна виробляє такі обсяги зерна, які неможливо спожити на внутрішньому ринку. Тож держава поступово нарощує обсяги поставок продукції до інших країн: за липень експортовано 3 млн тонн зерна, за 15 днів серпня – вже 2 млн тонн. За незмінної динаміки, серпнева валютна виручка може скласти $250-$300 млн. Загалом, за 22 дні роботи зернового коридору з українських портів вийшли 33 кораблі з 719 549 тоннами збіжжя, ще 18 — завантажуються. Варто також зазначити, що завдяки деблокаді портів вирівнялися експортні ціни. Це дає впевненість фермерам, що вони не збанкрутують і матимуть змогу покрити витрати на виробництво. Економічна активність вже потрохи відновлюється після значного падіння на початку війни. В умовах війни бізнес повинен стати пліч-о-пліч з державою для перемоги над ворогом, а держава має створити для цього всі необхідні умови. Працюємо разом!” – відмітила Алла Стоянова.