1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ВЗЯВ УЧАСТЬ...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ВЗЯВ УЧАСТЬ В СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ ОДЕСЬКОЇ ОВА

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура взяв участь в селекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації. Також у нараді взяли участь керівники структурних підрозділів Болградської РВА та голови територіальних громад Болградського району.

В ході наради обговорювались питання, які стосуються  «програми з відновлення  України», яка фінансується за рахунок Європейського інвестиційного банку.

Зазначимо, що законом України від 14 липня 2021 року № 1645-IX було ратифіковано Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком «Програма з відновлення України», яка була підписана 09 грудня 2020 року (далі – Фінансова угода). Відповідно до цієї угоди  передбачається залучення 340 млн. євро на фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проектів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єкти житло-комунального господарства тощо у регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту (підконтрольні Уряду України), а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

Кредитні кошти будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Також розглядалось питання проведення опалювального сезону 2022-2023 років. Було доручено зробити аналіз стосовно проблем, які можуть виникнути в громадах Болградського району у ході  проведення опалювального сезону цьогоріч.