1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ПРО АКТИВНУ...

НОВИНИ ГРОМАД: ПРО АКТИВНУ ДІЯЛЬНІСТЬ СКРОМНИХ, АЛЕ ДУЖЕ СТАРАННИХ ТА ТАЛАНОВИТИХ ПРАЦІВНИКІВ АРЦИЗЬКОГО ЦЕНТРУ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ

Невід’ємним складником освітньої системи держави є позашкільна освіта. Вона створює додаткові можливості для духовного, інтелектуального та творчого розвитку дітей та підлітків. Тому в Арцизькій громаді досить велика увага приділяється позашкільному закладу – Центру дитячої та юнацької творчості.

В умовах тривалої збройної агресії російської федерації проти нашої країни Центр продовжує активно працювати, організовуючи освітній, виховний процеси, розвиваючи творчі здібностей дітей та учнівської молоді, а також надаючи необхідну психологічну підтримку.
Від початку війни у закладі запровадили нові активні форми роботи, адаптувавши процес до умов сьогодення: його вихованці дистанційно брали участь у майстер-класах, мультимедійних презентаціях, отримували індивідуальні консультації, чим згодом ділилися в мережі Facebook.

Попри те, що більшість занять проходила в дистанційному режимі, учасники творчих гуртків Центру ставали переможцями та призерами різноманітних обласних та Всеукраїнських конкурсів.

Так, в обласному конкурсі декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» 9 юних митців нагороджено дипломами першого ступеню, 2 учні дипломами другого та третього ступенів. У Всеукраїнському конкурсі «Україна єдина» троє вихованців Центру відзначено дипломами першого, другого та третього ступенів відповідно. Ще троє вихованців Центру стали призерами у Всеукраїнському творчому марафоні «Україна – це ми». До речі, участь у Всеукраїнських конкурсах дала змогу зібрати фінансову допомогу, яку було спрямовано у фонд «Допоможи дітям», постраждалим під час війни в Україні. Гуртківці та їх керівники отримали щиру подяку від організаторів конкурсу та дипломи за якісну підготовку учнів до змагань.

З початку війни на базі Центру дитячої та юнацької творчості організовано гуманітарний центр з прийому одягу для переселенців. Працівники Центру безперервно допомагають волонтерам у прийомі, сортуванні та видачі необхідних речей тим, хто їх потребує.

Аби хоч якось скрасити життя дітей, що страждають від війни, працівники Центру дитячої та юнацької творчості приєдналися до благодійної акції «Надсилаємо добро», організатором якої стала Арцизька міська рада. За допомогою працівників дитячих садочків міста, трьох шкіл, а також гуртківців у Центрі, який став координатором благодійного заходу, виготовили понад 800 прикрас ручної роботи. Від їх продажу волонтерами було зібрано понад 20 тисяч гривень і передано у благодійний фонд «Нація непереможних», який підтримує дітей, що залишилися сиротами внаслідок російської агресії.

Протягом усього літа працівники Центру дитячої та юнацької творчості сумлінно працювали над підготовкою закладу до нового навчального року, вдосконаленням методичної та дидактичної частини занять. І вже незабаром Центр знову гостинно відчинить двері для учнів різного віку, адже керівники гуртків закладу досвідчені педагоги, які створюють усі умови для гармонійного розвитку особистості, її професійного самовизначення та творчого розвитку.

За інформацією Арцизької міської ради