1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: СЛУЖБА У...

НОВИНИ ГРОМАД: СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПРОВЕЛА ПРОФІЛАКТИЧНИЙ РЕЙД У М. АРЦИЗ

З метою соціального захисту дітей, Служба у справах дітей Арцизької міської ради регулярно проводить профілактичні рейди.Спеціалісти регулярно здійснюють контроль за сім’ями, у яких проживають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та сім’ями, в яких діти перебувають на обліку служби, як такі що перебувають у складних життєвих обставинах, а також перевіряють родини за зверненнями.

Цього разу маршрут рейду пролягав через м. Арциз.Так, впродовж минулого та цього тижня спеціалісти перевірили нововиявлені родини, які не перебувають на обліку Служби.

У ході перевірки обстежувалися умови проживання сімей, забезпеченість дітей одягом та взуттям, продуктами харчування.

За результатом рейдового заходу складено акти обстеження житлово-побутових умов проживання сімей, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей.Спеціалісти Служби надали батькам рекомендації щодо поліпшення умов, в яких виховуються їх діти. Одній з родин спеціалісти надали гуманітарну допомогу у вигляді продуктового пакету, а також допомагають зараз батьку дітей з оформленням документів та з працевлаштуванням.Усі обстежені родини взято на облік до ССД Арцизької міської ради.

«Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах», – переконана начальник Служби у справах дітей Олена Чебан.