1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ТЕПЛИЦЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ТЕПЛИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ГОТУЮТЬ НАВЧАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ В УМОВАХ ВІЙНИ

Теплицький сільський голова Іван Леонтьєв проінспектував хід підготовки укриттів закладів освіти.

-На капітальний, поточні ремонти та устаткування найпростіших укриттів закладів освіти Теплицької сільської ради передбачено фінансування – 2347100 грн., – зазначив Іван Леонтьєв. – Для проектної документації та ремонту фортифікаційної споруди Веселокутського ліцею з місцевого бюджету Теплицької сільської ради виділено 1700000 грн.

На поточні ремонти найпростіших укриттів для закладів освіти вже витрачено 80 000 грн. Приведено у відповідність до норм законодавства евакуаційні шляхи в приміщеннях закладів освіти. Визначено та позначено маршрути руху від закладів освіти до захисних споруд цивільного захисту з урахуванням потреб осіб з особливими освітніми потребами.

Заклади загальної середньої освіти Теплицької сільської ради будуть забезпечені сигнальними кнопками виклику поліції та відеоспостереження, підписано договори на суму 37500грн.

Щоб забезпечити функціонування та обладнання захисних споруд цивільного захисту у відповідності до чинних стандартів, правил та норм створюються запаси води, медикаментів, засобів індивідуального захисту для учасників освітнього процесу та іншого необхідного інвентаря.

Організовується електропостачання, підключення до інтернету. Вже придбано 9 дизельних генераторів на суму 196500 грн.

Заплановано придбати біотуалети на суму 49920грн та баки для біотуалетів на суму 19680 грн.

Традиційно в серпні місяці повним ходом йде підготовка закладів освіти області до початку 2022-2023 н.р.. В Теплицькій громаді до організації освітнього процесу в умовах воєнного стану підійшли з повною відповідальністю. Створюються умови для безпечного освітнього середовища, формування колективного та індивідуального захисту учасників освітнього процесу від небезпечних факторів та надзвичайних ситуації, які виникають внаслідок та в умовах воєнного стану. В закладах освіти Теплицької сільської ради йде підготовка захисних споруд цивільного захисту.

Навчання в закладах освіти Теплицької сільської ради відбуватиметься за очною (денною) або змішаною (очно-дистанційною) формою з 1 вересня 2022 року. В Мирнопільському, Веселокутському, Теплицькому ліцеях ведеться робота по підготовці найпростіших укриттів, щоб впровадити очну форму навчання. Першокласники Садовської гімназії будуть навчатись очно в приміщенні Садовського закладу дошкільної освіти «Малятко», де уже готується найпростіше укриття.

Розроблено для всіх учасників освітнього процесу алгоритм дій після оголошення сигналу цивільної оборони «Повітряна тривога», інших відповідних сигналів оповіщення, виникнення надзвичайної ситуації. Заплановано проведення системних практичних тренувань щодо необхідних дій здобувачів освіти, працівників кожного закладу освіти щодо їх виконання.

Передбачається безумовне переривання освітнього процесу у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення, буде організовано переміщення учасників освітнього процесу до укриттів і перебування в них до скасування сигналу, повернення до приміщень закладу освіти та виконання розкладу занять після скасування сигналу.

За інформацією Теплицької сільської ради