1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ РАЙОНУ: КОМІСІЯ З...

НОВИНИ РАЙОНУ: КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

Службою у справах дітей Тарутинської селищної ради 11 серпня 2022 року проведено чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, освіту, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. У роботі комісії також приймали участь секретар Тарутинської селищної ради Куракова А., секретар виконавчого комітету Тарутинської селищної ради Абрамова О., заступник селищного голови Сілоч О. Членами комісії були розглянуті та прийняті рішення щодо призначення опіки над дитиною та визначення місця проживання малолітньої дитини разом із матір’ю.
· Опіка/піклування – влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних, родинних відносинах із цими дітьми, з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту прав та інтересів.
· Відповідно до статті 160 Сімейного кодексу України місце проживання дитини, яка не досягла 10 років, визначається за згодою батьків. Місце проживання дитини, яка досягла 10 років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини. У разі коли батьки не дійшли згоди в питанні щодо визначення місця проживання дитини, то дане питання може вирішуватися органом опіки та піклування. Якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла 14 років, визначається нею самою.

За інформацією Тарутинської селищної ради