1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 15 СЕРПНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

  В Болградському районі на обліку перебувають 7867 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 7670 внутрішньо переміщеним особам  на  суму 65,5 млн. гривень. До філій Одеського обласного центру зайнятості в Болградському районі звернулось 77 внутрішньо переміщенихосіб, працевлаштовані  6 осіб, 12 осіб знялись з обліку у зв’язку з виїздом.

Протягом тижня відбулись зустріч  керівників громад району з головою благодійного фонду «Фахівці України» Дмитром ПОПОВИМ, під час яких обговорювались питання допомоги вимушено переселеним родинам, які евакуювалися з територій, що постраждали від збройної агресії рф, та втратили власні домівки. За програмою «МІЙ ДІМ» благодійний фонд збирає інформацію стосовно наявності вільних житлових будинків, квартир в сільській місцевості (технічний стан, правова складова, вартість) з подальшим повним або частковим викупом визначених об’єктів нерухомості та передачею їх за нотаріальним договором у власність родинам, які цього потребують.

11 серпня начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко з робочим візитом відвідав Болградський район. Керівник області перш за все перевірив готовність закладів освіти до початку нового навчального року. Начальник Одеської ОВА дав доручення провести всі необхідні роботи якісно і завершити їх своєчасно та зазначив, що батьки матимуть виключне право вибору формату навчання для своїх дітей. Також в селі Кубей Максим Марченко провів зустріч із мешканцями села, представниками керівництва громади і депутатами місцевих рад.

В громадах району продовжується робота щодо дооблаштування та дооснащення захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до місця знаходження закладів освіти, які плануються використовувати для укриття здобувачів освіти і працівників, у тому числі для осіб з особливими освітніми потребами. Загальний обсяг коштів для облаштування укриттів закладів освіти Болградського району (засоби пожежної безпеки, кнопки виклику охорони та системи відеоспостереження, необхідний інвентар, засоби індивідуального захисту, медикаменти, ємності для питної води, підключення до мережі Інтернет тощо) складає 16 916,16 тис. грн., з них 3 280,00 тис. грн. виділено із залишків коштів освітньої субвенції, 13 636,16 тис. грн. – кошти місцевих бюджетів. По спорудах, які визначені обмежено придатними, міськими, сільськими та селищними радами затверджено плани щодо проведення ремонтних робіт, дооснащення їх необхідними засобами життєзабезпечення, встановлені терміни завершення робіт до початку нового навчального року.

Відповідно до розпорядження начальника Одеської обласної військової адміністрації про проведення підготовчої роботи щодо особливостей організації нового 2022/23 навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні, начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура здійснює  робочі візити до  громад району, з метою  обстеження закладів освіти на предмет готовності до організації навчання та забезпечення безпеки учасників освітнього процесу.

Крім того начальник Болградської РВА провів інформаційно-роз’яснювальну роботу серед учасників освітнього процесу та батьківської громадськості щодо особливостей організації нового 2022/23 навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань. Координаційним штабом за останні тижні видано  біля 2000 продуктових наборів інвалідам першої, другої групи та громадян, що досягли 80-річноговіку. Видано 1000 наборів побутової хімії та засобів гігієни. Пункти видачі  гуманітарної допомоги функціонують в кожній громаді району. Гуманітарним штабом проводиться робота щодо пошуку нових партнерів-донорів.

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинского центрів ПМСД.

Крім того зазначимо, що останніми тижнями в Болградському районі спостерігається тенденція  збільшення кількості хворих на COVID-19.

В районі продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА