1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 29 СЕРПНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Шановні мешканці району! Болградська районна військова адміністрація повідомляє, що за останній тиждень загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами.

Населення Болградського району забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Перебоїв із постачанням продуктів немає. На автозаправних станціях району  перебоїв з паливом не спостерігається.

Промислові, сільськогосподарські, комунальні підприємства та об’єкти оптової та роздрібної торгівлі в Болградському районі працюють стабільно.

В Болградському районі на обліку перебувають 8207 ВПО, яким видано відповідні  довідки. Допомогу на проживання призначено 9266 внутрішньо переміщеним особам  на  суму 75,06 млн. гривень. .

Начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура в онлайн-режимі взяв участь у серпневій конференції педагогічних працівників Одеської області «Особливості освіти Одещини в умовах воєнного стану», яка пройшла під головуванням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченко.

«Опинившись у нових реаліях функціонування, освітня галузь Одещини зазнала змін. В Одеській області проводились відповідні заходи безпеки: готовність захисних споруд та укриттів, укомплектація їх необхідними засобами та майном, в закладах освіти встановлювали відеоспостереження, кнопки виклику охорони, системи зв’язку та оповіщення. Для цього були передбачені відповідні кошти з місцевих бюджетів і залучено спонсорську допомогу.

Врахувавши всі ключові показники, зокрема, думку більшості батьків, форматом освітньої діяльності у закладах освіти обрано змішану форму роботи, яка поєднує очний і дистанційний режими. Наразі у закладах освіти проводяться тренування щодо відпрацювання алгоритму евакуації учасників освітнього процесу під час сигналу «Повітряна тривога» до захисних споруд та укриттів. Проводяться зустрічі з батьківською громадськістю, які водночас мають змогу оглянути захисні споруди та укриття безпосередньо у закладах. На цьому не зупиняємося та вживаємо подальших заходів щодо будівництва та облаштування укриттів у цих закладах за кошти місцевих бюджетів», – наголосив Максим Марченко.

Наразі в  громадах району продовжується робота щодо дооблаштування та дооснащення захисних споруд, що розташовані у безпосередній близькості до місця знаходження закладів освіти, які плануються використовувати для укриття здобувачів освіти і працівників, у тому числі для осіб з особливими освітніми потребами.

При Болградській районній військовій адміністрації продовжує роботу Координаційний штаб з гуманітарних  та соціальних питань. Координаційним штабом за останні тижні видано  біля 2000 продуктових наборів інвалідам першої, другої групи, багатодітним сім’ям та громадян, що досягли 80-річноговіку. Отримано від координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань Одеської ОВА близько 900 продуктових наборів та 30 палет засобів гігієни.

Пункти видачі  гуманітарної допомоги функціонують в кожній громаді району. Гуманітарним штабом проводиться робота щодо пошуку нових партнерів-донорів

В Болградському районі триває вакцинація проти COVID-19, яка проводиться на базі Арцизького, Болградського, Бородінського та Тарутинского центрів ПМСД.

Крім того зазначимо, що останніми тижнями в Болградському районі спостерігається тенденція  збільшення кількості хворих на COVID-19.

В районі продовжують працювати пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги, активно проводиться волонтерська діяльність.

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!

НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

ГЕННАДІЙ БАМБУРА