1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОЗРОБКА СПІЛЬНОГО ГЕОПОРТАЛУ МІЖ...

РОЗРОБКА СПІЛЬНОГО ГЕОПОРТАЛУ МІЖ БОЛГРАДСЬКИМ РАЙОНОМ, КАУШАНСЬКИМ І ЧИМЕШЛІЙСЬКИМ РАЙОНАМИ Р. МОЛДОВА, ЯК ІНСТРУМЕНТ СТВОРЕННЯ УМОВ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ГРОМАД

Нещодавно голова Бородінської селищної ради Іван Кюссе прийняв участь в засіданні робочої групи проекту «Розробка спільного геопорталу між Болградським районом Одеської області та Каушанським і Чимешлійським районами Р. Молдова, як інструментів створення умов сталого розвитку громад з використанням програмного забезпечення ArcGIS від компанії ERSI США».

В ході зустрічі обговорювались користь від діючих геопорталів Бородінської громади та Болградського району, пропозиції з використання спільного геопорталу між громадами Болградського, Каушанського та Чимешлійського районів, можливості економічних та культурних зв’язків між районами України та Молдови та були озвучені пропозиції щодо створення трансграничних проектів на зазначених територіях.

Крім того, представники експертного середовища Молдови розповили про досвід розробки трансграничних проектів.

Також присутніх ознайомили з національним порталом «Демонстраційні ферми України» –  створення мережі демонстраційних ферм на базі діючих сільськогосподарських підприємств, ферм, а також дослідних господарств навчальних та науково-дослідних установ, що запровадили кращі практики ведення сільського господарства, переробки сільськогосподарської продукції.