1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ТАРУТИНСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ...

ТАРУТИНСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ПРОВЕДЕЛО ЗАХІД НА ТЕМУ: “ТІЛЬКИ ЗДАЄТЬСЯ ЩО ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ ЦЕ МІФ”

01.08.2022 року спеціалістами сектору “Тарутинське бюро правової допомоги” відділу правової допомоги Арцизького МЦ з надання БВПД в Болградському районному секторі № 2 філії Державної установи «Центр пробаціі» в Одеській області для клієнтів пробації було проведено правопросвітницький захід на тему: “Тільки здається що торгівля людьми це міф”. В ході зустрічі пані Марина зазначила, що через вторгнення РФ до України збільшуються ризики торгівлі людьми, що є сучасною формою рабства. Були оговорені основні форми торгівлі людьми, а саме: примусове жебрацтво, сексуальна експлуатація, примушування до проституції, використання у порнобізнесі, трудова експлуатація, примусове втягнення у злочинну діяльність, торгівля людьми з метою вилучення органів та ін.

          Під час зустрічі визначили, що статтею 149 Кримінального кодексу України передбачено, що злочини, пов’язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі на строк від 3 до 15 років.

          Основними етапами є: вербування, перевезення, передача або одержання людини, продаж, обман, примус силою або погрозами, зловживання владою, експлуатація.

           Потрапити в пастку можна будь де, як за кордоном так і в межах своєї країни.

          По закінченню заходу представник “Тарутинське бюро правової допомоги” відділу правової допомоги Арцизького МЦ з надання БВПД повідомила національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 505 501 або 527 (безкоштовно з номерів мобільних операторів України).

            Маємо сподівання, що даний захід допоможе підобліковим клієнтам пробації покращити свою обізнаність про торгівлю людьми.

Болградський районний сектор № 2

філії Центру пробації в Одеській області