1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ  ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ  ПРОДОВЖУЄТЬСЯ  РОБОТА ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ НЕОБҐРУНТОВАНОГО ПІДВИЩЕННЯ ЦІН НА СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩІ ТОВАРИ

З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін та вжиття заходів реагування стосовно таких фактів, сьогодні, заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитро Дімитров спільно з начальником Болградського управління Держпродспоживслужби в Одеській області Сергієм Атмажовим, а також  з начальником й спеціалістами відділу економіки та  агропромислового розвитку Болградської РВА провели нараду з даного питання.

За результатами проведеного моніторингу цін спеціалістами Болградського управління Держпродспоживслужби в Одеській області, Болградської РВА та громад району, у деяких підприємців було виявлено завищення цін на соціально значущі  продовольчі товари (борошно пшеничне, макаронні вироби, молоко, цукор, газ скраплений для автомобілів, та деякі протизапальні лікарські засоби). Даний факт є порушенням вимог діючого законодавства України, тому з підприємцями проведено роз’яснювальну роботу та надані  попередження.

Під час наради  заступник начальника Болградської районної військової адміністрації Дмитро Дімитров надав відповідні доручення головам ОТГ щодо посилення контролю з проведення  моніторингу цін  за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на продовольчі товари відповідно до вимог постанови КМУ від 06 березня 2022 року №223. Результати проведеної роботи надати до Болградської РВА.

Крім того районна робоча група з контролю за ціновою ситуацією в Болградському районі буде проводити додаткові перевірки торгівельних об’єктів в громадах району на відповідність необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі товари.

За результатами моніторингу інформація буде направлена до Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА та до ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області для відповідного реагування.  

Зазначимо, що робота щодо забезпечення стабілізації цінової ситуації на основні продовольчі товари, лікарські засоби, бензин та дизельне пальне на території Болградського району знаходиться на особистому контролі начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури.