1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДИ НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДИ НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

12 вересня 2022 року під головуванням начальника Болградської районної військової адміністрації Геннадія Бамбури спільно з першим заступником начальника Болградської РВА Денисом Байлук, заступниками начальника Болградської РВА Дмитром Дімитровим та Вячеславом Куликом  відбулась апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів РВА.

Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної військової адміністрації Світлана Вербанова доповіла про стан укладення та реєстрації  договорів оренди земель в умовах воєнного стану.

Вона зазначила, що за період з 30 травня 2022 року по 08 вересня 2022 року в Книзі реєстрації землеволодінь і землекористувань в умовах воєнного стану на території Болградського району зареєстровано 54 договори оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, переданих в оренду органами місцевого самоврядування на загальну площу 2462,8466 га.

По територіальним громадам зареєстровано:

-Павлівська сільська рада – 3 договори оренди земель на загальну площу
1070,7930 га; орендна ставка 8 % від середньої нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.

– Василівська сільська рада – 1 договір оренди землі на загальну площу 78,5000 га; орендна ставка 8 % від середньої нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.

– Арцизька міська рада – 22 договори оренди земель на загальну площу 657,9861 га; орендна ставка 8 % від середньої нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.

– Кубейська сільська рада – 28 договорів оренди земель на загальну площу        655,5675 га, розмір орендної ставки коливається від 3 до 8% від середньої нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області.

Зареєстровані  з кадастровим номером 33 договорів на загальну площу        1689,1386 га, з розробленою технічною документацією із землеустрою  – 21 договір на загальну площу 773,7080 га.

Усі договори оренди земель зареєстровані терміном  дії на 1 рік.

У зв’язку з невідповідністю поданих документів вимогам діючого законодавства відмовлено у державної реєстрації  по 7 договорам оренди землі: по Кубейській сільській раді – 6 договорів, по Теплицькій сільській раді – 1 договір.

У завершенні наради очільник району Геннадій Бамбура обговорив з керівниками структурних підрозділів Болградської РВА стан епідемічної ситуації та проведення  вакцинації населення в районі, у зв’язку зі збільшенням хворих на COVID-19. Також було обговорено проходження навчального процесу в освітніх закладах району. Керівникам відповідних структурних підрозділів були надані доручення.