1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ФАХІВЦІ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ...

ФАХІВЦІ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У СПІЛЬНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «ПРОСТОРОВЕ ПЛАНУВАННЯ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЙ ГРОМАД ПІД ЧАС ТА ПІСЛЯ ВІЙНИ: ВИКЛИКИ, ВІДНОВЛЕННЯ, РОЗВИТОК»


22 вересня 2022 року фахівці відділу економіки та агропромислового розвитку Болградської районної військової адміністрації взяли участь у спільній Конференції «Просторове планування розвитку територій громад під час та після війни: виклики, відновлення, розвиток».
Під час заходу з громадами обговорювались цілі та проблемні питання просторового планування територій громад у воєнний та післявоєнний період.
Презентувалось зазначене планування як комплексний інструмент гарантування законності, цілісності, економності та обґрунтованості рішень (в тому числі, при отриманні державної та міжнародної допомоги на відновлення та розвиток територій громад), а також ідеї змін законодавства.
Присутнім було презентовано пілотний проект з просторового планування території Кіптівської громади Чернігівської області для цілей відновлення постраждалих територій.
Спікерами заходу були представники Місії USAID в Україні, Уряду та Парламенту України, міжнародних проектів, експерти з просторового планування.