1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ГЕННАДІЙ БАМБУРА ПРОВІВ РОБОЧУ...

ГЕННАДІЙ БАМБУРА ПРОВІВ РОБОЧУ ЗУСТРІЧ В КУБЕЙСЬКІЙ ГРОМАДІ

З метою виконання рекомендацій, наданих комісією Одеської обласної військової адміністрації під час проведення перевірки виконання Кубейської сільської ради делегованих повноважень, сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з головою Болградської районної ради Михайлом Садаклієвим,  заступником начальника Болградської РВА Вячеславом Куликом, фахівцями Болградської РВА та керівниками державних служб району провели робочу зустріч з активом, фермерами та  керівниками сільгосппідприємств Кубейської громади.

Під час наради робочої зустрічі з керівниками сільгосппідприємств було обговорено питання встановлення розміру орендної плати за землю комунальної власності на рівні 8%  від середньої нормативної грошової оцінки землі (ріллі) по Одеській області та до чого найближчим часом необхідно укласти додаткові угоди до договорів оренди та найближчим часом укласти додаткові угоди до договорів оренди.

З метою наповнення місцевого бюджету керівники підприємств громади запевнили, що найближчим часом буде виплачено заборгованість ПДФО орендодавців земельних ділянок та проведено розрахунок по платі за землю комунальної власності.  

Останнім часом в Кубейській громаді гостро стоїть питання оформлення громадянами земельних ділянок у приватну власність.

Під час наради фахівцями Болградської РВА  були надані роз’яснення громадянам та керівникам сільгосппідприємств щодо оформлення зазначених земельних ділянок  під час воєнного стану, згідно вимог ЗЕМЕЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ.

Начальник Болградської РВА Геннадій Бамбура рекомендував в понеділок, 12 вересня 2022 року, о 12: 00 фахівцям сільської ради спільно з  фермерами провести повну інвентаризацію земель, які обробляються сільгосппідприємствами  Кубейської територіальної громади та результатами проведеної інвентаризації внести зміни до укладених договорів оренди.

Керівники підприємств Кубейської громади погодилися провести уточнення площ земель як комунальної, так і приватної власності, які обробляються підприємствами громади.

Також,у завершенні зустрічі  обговорювалось  питання вдосконалення роботи освітньої галузі громади.